Προβληματικές συμπεριφορές στο χώρο του σχολείου: Πού μπορεί να οφείλονται;

Γιατί οι μαθητές εκδηλώνουν προβληματική συμπεριφορά στο σχολείο;

Προβληματικές συμπεριφορές στο χώρο του σχολείου: Πού μπορεί να οφείλονται;

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται συχνά προβλήματα συμπεριφοράς από μαθητές όχι μόνο στο προαύλιο χώρο του σχολείου αλλά και εντός της σχολικής τάξης.

Τι είδους προβλήματα είναι αυτά;

  • Το παιδί χτυπάει άλλα παιδιά.
  • Το παιδί είναι αντιδραστικό.
  • Το παιδί είναι ανυπάκουο.
  • Το παιδί εμπλέκεται σε λεκτικούς διαξιφισμούς.
  • Το παιδί αδιαφορεί την ώρα του μαθήματος και κάνει φασαρία.
problimatiki simperifora

Αίτια

Η συμπεριφορά των παιδιών κάποιες φορές αλλάζει ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται. Πολύ συχνά η συμπεριφορά που παρουσιάζει ένα παιδί στο σπίτι είναι διαφορετική από αυτή στο σχολείο.

Επίσης, ένα παιδί μπορεί να προσπαθεί να αποκτήσει τον έλεγχο μιας κατάστασης ή απλά να θέλει να δοκιμάζει τα όρια σας και τα δικά τους, επιδεικνύοντας αυτή τη συμπεριφορά.

Η κατανόηση του τι κρύβεται πίσω από τη συμπεριφορά του, είναι ένα σημαντικό μέρος της αντιμετώπισης του προβλήματος. Αν όμως, παρατηρήσετε ακραίες καταστάσεις, τότε να μιλήσετε με έναν ειδικό.

provlimatiki simperifora paidiou1

Διαχείριση

Η διαχείριση των προβλημάτων συμπεριφοράς στο σχολικό περιβάλλον είναι εξαιρετικά δύσκολη και με πολλές απαιτήσεις.

Γι΄αυτό και τα ζητήματα συμπεριφοράς στο σχολείο αποτελούν αντικείμενο συνεργασίας των γονέων/κηδεμόνων με τον/ την εκπαιδευτικό της τάξης, τον Διευθυντή/ντρια της σχολικής μονάδας, τον Σύλλογο Διδασκόντων και τον Συντονιστή/τρια εκπαιδευτικού έργου, προκειμένου να υπάρξει η καλύτερη δυνατή παιδαγωγική αντιμετώπιση του θέματος. Σε κάθε περίπτωση , όπως τονίζεται από το υπουργείο Παιδείας, και πριν από οποιαδήποτε απόφαση, λαμβάνεται υπόψη η βασική αρχή του σεβασμού της προσωπικότητας και των δικαιωμάτων του παιδιού.

Επισημαίνεται ρητά, ότι η άσκηση οποιασδήποτε μορφής βίας (σωματικής, λεκτικής ή ψυχολογικής) στο σχολείο, δεν επιτρέπεται.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved