Πώς θα καταφέρετε τα παιδιά σας να φοράνε τα γυαλιά όρασής τους

Δεν είναι λίγες οι φορές που ένα νήπιο αναγκάζεται να φορέσει γυαλιά. Φυσικά κάποιοι θα αναρωτηθούν, ότι δεν υπάρχει κάτι πιο γλυκό από ένα μικρό παιδί που φορά γυαλιά.

Πώς θα καταφέρετε τα παιδιά σας να φοράνε τα γυαλιά όρασής τους

Ωστόσο, τα παιδιά δεν βλέπουν τα γυαλάκια τους θετικά. Τα περισσότερα αρνούνται να τα φορέσουν, κάνοντας έτσι δυσκολότερη όχι μόνο τη δική τους ζωή (δεν βλέπουν καθαρά) αλλά και τη ζωή των γονιών τους (γκρινιάζουν, φωνάζουν και τα κυνηγούν για να φορέσουν τα γυαλιά τους).

Η Dr. Amanda Rights, οφθαλμίατρος στο επάγγελμα, αποκάλυψε μερικά μυστικά που θα βοηθήσουν τα παιδιά να δουν θετικά τα γυαλάκια τους.

Πρώτα απ' όλα, χρειάζονται τα παιδιά από τόσο μικρά γυαλιά;

Σύμφωνα με την Dr. Rights τα βρέφη και νήπια, εμφανίζουν συνήθως υψηλή υπερμετρωπία και κατά συνέπεια δυσκολεύονται να δουν κοντά ή μακριά. Μερικές φορές μάλιστα, υπάρχουν και περιπτώσεις μυωπίας σε τόσο μικρές ηλικίες. «Από 12 έως 36 μηνών, η όραση είναι ένα από τα κλειδιά των αισθήσεων που τα παιδιά χρησιμοποιούν για να μάθουν και να ανακαλύψουν τον κόσμο γύρω τους».

Αν βάλει γυαλιά το παιδί, πώς θα καταφέρουν οι γονείς να το κάνουν να τα φοράει;

Αν και η Dr. Rights ισχυρίζεται ότι η καλύτερη όραση, αρκεί από μόνη της για να τα κάνει να τα φορούν, τα παιδιά αρνούνται να φορέσουν τα γυαλιά όρασής τους, ακόμη και αν γνωρίζουν ότι τα βοηθάει. Σε αυτές τις περιπτώσεις τα παιδιά θα πρέπει να μάθουν ότι τα γυαλιά είναι υποχρεωτικα. Προτρέψτε τα να διαλέξουν μόνα τους τα γυαλιά οράσεώς τους και επίσης να δουν ότι δεν είναι τα μόνα που φορούν.

Και αν το παιδί επιμένει να τα βγάζει;

Βαθιές αναπνοές. Δεν είστε μόνοι. Δώστε τους χρόνο, αλλά ποτέ μην μαζεύετε ή κρύβετε τα γυαλιά τους. Αφήστε τα σε σημείο όπου θα τα βλέπουν συνεχώς. Δώστε τα στα χέρια τους. Ζητήστε να τα φορέσουν ακόμη και αν τα βγάζουν. Στην καθημερινότητά τους ενθαρρύνετέ τα, να τα φορούν. Όσο πιο πολύ ασχολούνται με αυτά, τόσο περισσότερο θα εξοικειωθούν και θα τα φορέσουν κάποια στιγμή. Μόλις αντιληφθούν ότι η όρασή τους «χαλάει» χωρίς τα γυαλιά τους, σταδιακά θα τα αναζητήσουν μόνα τους.

πηγή: purewow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved