5+1 λόγοι για τους οποίους ο θυμός του νηπίου είναι καλός

Ο θυμός του νηπίου είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που θα πρέπει να διαχειριστείτε σαν νέα μαμά.

5+1 λόγοι για τους οποίους ο θυμός του νηπίου είναι καλός

Τα ξαφνικά ξεσπάσματα, το non-stop κλάμα άνευ λόγου και αιτίας και οι φωνές, είναι αναπόφευκτα όταν το παιδί σας από μωρό περνάει στη φαση του νηπίου.

Όταν είναι ήρεμο και σας χαμογελάει, νιώθετε τρισευτυχισμένη. Όταν όμως αρχίζει τις φωνές και τα κλάματα, τότε σκέφτεστε "Μήπως κάτι δεν κάνω καλά;"

Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, όμως. Όπως αναφέρουμε και παραπάνω ο θυμός και τα ξεσπάσματα είναι αναμενόμενα σε αυτήν την ηλικία των παιδιών και μάλιστα έχουν και τη θετική τους πλευρά.

1. Εξωτερίκευση συναισθημάτων

Μπορεί το ξαφνικό και συνεχές κλάμα να σας αγχώνει, αλλά είναι ένας τρόπος για να εξωτερικεύσει το παιδί σας τα συναισθήματά του. Εάν δεν το κάνει, σημαίνει ότι ό,τι νιώθει, το κρατάει μέσα του, κάτι το οποίο μπορεί να αποβεί πολύ χειροότερο.

2. Γνώση νέων πραγμάτων

Το ξέσπασμα του θυμού θα αποφορτίσει το παιδί σας. Μπορεί το να χτυπιέται για είκοσι λετπά στο πάτωμα και να κλαίει, μετά όμως θα συνεχίσει ό,τι έκανε με διαύγεια και υπομονή και θα έχει καθαρό μυαλό να μάθει ακόμα περισσότερα πράγματα.

3. Καλύτερος ύπνος

Ακριβώς λόγω της χαλάρωσης και της αποφόρτισης που προσφέρει το κλάμα στο μικρό σας, το βράδυ θα κοιμάται με μεγαλύτερη ευκολία και πιο ήρεμο.

4. Είπατε "όχι" και αυτό είναι κάτι καλό

Ένας από τους πιο πιθανούς λόγους για να κλαίει ένα νήπιο, είναι επειδή του αρνηθήκατε κάτι που σας ζήτησε. Μπορεί να σπαράζει η καρδιά σας όταν το βλέπετε, αλλά είναι σημαντικό για το παιδί σας να μάθει να δέχεται και να συμβιβάζεται με το "όχι".

5. Νιώθει ασφάλεια να εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του

Το ότι νιώθει όλη την άνεση και την ασφάλεια να σας εξωτερικεύσει τα συναισθήματά του είναι κάτι θετικό και δεν θα έπρεπε να το έχετε σαν δεδομένο.

6. Ο θυμός του σας φέρνει πιο κοντά

Όλες αυτές οι στιγμές του ατελείωτου κλάματος και των νεύρων σας φέρνουν πιο κοντά. Αποκτάτε έναν κώδικα επικοινωνίας που κάνει το μεταξύ σας δέσιμο πιο ισχυρό.

Μην ανησυχείτε λοιπόν και απολαύστε την κάθε στιγμή με το παιδί σας.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved