Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν και με ποιο τρόπο την ευτυχία των νέων;

Ποιος ο ρόλος των μέσων κοιvωνικής δικτύωσης στην ευτυχία των νέων παιδιών; 

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επηρεάζουν και με ποιο τρόπο την ευτυχία των νέων;

Ο χρόνος που αφιερώνεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχει μόνο μικρό αντίκτυπο στην ευημερία των νέων ανθρώπων, παρά την ευρεία αντίληψη ότι ισχύει το αντίθετο.

Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 17.000 έφηβοι διαπίστωσε ότι η οικογένειά τους, οι φίλοι και η σχολική ζωή, όλα είχαν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην ικανοποίηση για τη ζωή τους από ότι η χρήση των social media.

Ατελείωτες ώρες κύλισης σε μαθήματα μαγειρικής και στις ιστορίες των πρώην στο Instagram φαίνεται να έχουν μικρή επίδραση στην ευημερία, σύμφωνα με τον καθηγητή Άντριου Πρζιμπίλσκι την Έιμ Όρμπεν από το Oxford Internet Institute (OII) του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Η έρευνά των ακαδημαϊκών, σύμφωνα με το ΑΠΕ ΜΠΕ, υποστηρίζει ότι η επίδραση της χρήσης των μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιστοιχεί περίπου στο 1% της ευημερίας του εφήβου.

Ο καθηγητής Άντριου Πρζιμπίλσκι, διευθυντής έρευνας στο Ινστιτούτο, δήλωσε: "Το 99,75% της ικανοποίησης από τη ζωή ενός ατόμου δεν έχει καμία σχέση με τη χρήση των μέσω κοινωνικής δικτύωσης" προσθέτοντας ότι οι συσχετισμοί μεταξύ της ικανοποίησης από τη ζωή και της χρήσης των social media ήταν "ασήμαντες", σύμφωνα με το dazeddigital.

Η τεχνολογία γίνεται όλο και πιο διαδεδομένη στις ζωές των νέων και οι συνέπειες της χρήσης μέσων κοινωνικής δικτύωσης αποτελεί μια αυξανόμενη ανησυχία για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, αλλά η συγκεκριμένη έρευνα για τη σχέση εφήβων, χρόνου που ξοδεύουν σε οθόνες και ποιότητας ζωής είναι συχνά αντικρουόμενη.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved