Προετοιμασία των γονιών για τις εξετάσεις των παιδιών: Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος σας (vid)

Η Ράνια Θρασκιά μιλάει για την προετοιμασία των γονιών για τις εξετάσεις των παιδιών τους, που ξεκινούν σε λίγες ημέρες.

Προετοιμασία των γονιών για τις εξετάσεις των παιδιών: Πώς να καταπολεμήσετε το άγχος σας (vid)

Για τις Πανελλήνιες και την επίδρασή τους στην ψυχολογία των παιδιών μίλησε η Ράνια Θρασκιά στο Πρωινό του ΑΝΤ1 και τη Φαίη Σκορδά, τονίζοντας πως χρειάζεται προετοιμασία των γονιών και όχι των παιδιών γι’ αυτή την περίοδο, με δεδομένο ότι δυστυχώς υπάρχει ακόμα η νοοτροπία στην Ελλάδα πως όλη η ζωή των παιδιών εξαρτάται από αυτές τις εξετάσεις.

Αυτό είναι ένα βάρος που «φορτώνεται» στους ώμους των παιδιών, γι’ αυτό και η Ρ. Θρασκιά τονίζει την ανάγκη να κατανοήσουν οι γονείς τον τρόπο με τον οποίο το παιδί βιώνει αυτή τη σημαντική περίοδο.

Ταυτόχρονα, επισημαίνει, είναι ανάγκη τα παιδιά να γνωρίζουν ότι είναι αποδεκτά από τους γονείς τους και ότι όλη η ζωή τους δεν κρέμεται από αυτές τις εξετάσεις.

Κατά τη διάρκεια των Πανελληνίων το παιδί μπερδεύεται σχετικά με το για ποιον κοπιάζει, αν είναι για τον γονιό του ή για τον εαυτό του, και το υπερβολικό άγχος που βιώνει πολλές φορές προκαλεί σωματικά συμπτώματα.

Στο βίντεο, η Ράνια Θρασκιά δίνει συμβουλές για τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να προετοιμαστούμε, ώστε να βοηθήσουμε το παιδί μας τη δύσκολη αυτή περίοδο.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved