Η λεκτική βία αφήνει σημάδια - 22 συγκλονιστικές φωτογραφίες (pics)

Τα σημάδια που αφήνει η λεκτική βία στα παιδιά!

Η λεκτική βία αφήνει σημάδια - 22 συγκλονιστικές φωτογραφίες (pics)

«Το όπλο της επιλογής», έτσι ονόμασε ο Rich Johnson και Shawn Vincent αυτό το υπέροχο project που δημιούργησαν μαζί.

Ο Rich κατάφερε να απαθανατίσει στον φωτογραφικό του φακό τη λεκτική βία και τα σημάδια που αφήνει στα παιδιά ακόμη και αν δεν φαίνονται.

Ο πόνος της λεκτικής βίας είναι εξίσου ίδιος με της σωματικής βίας. Πονάει, αφήνει σημάδια και πληγώνει.

Μόλις αυτό το project έγινε γνωστό αμέσως αρκετοί άρχισαν να το κοινοποιούν. Ανάμεσά τους και δασκάλες που άδραξαν την ευκαιρία να δείξουν τις φωτογραφίες αυτές και να μιλήσουν για τη σωματική βία, την λεκτική και το bullying που γίνεται στα σχολεία.

Η λεκτική κακοποίηση είναι μια αρκετά παραμελημένη έννοια της παιδικής κακοποίησης και αυτό γιατί δίνουμε ως ενήλικες περισσότερη έμφαση σε στις άλλες μορφές κακοποίησης (σωματική, σεξουαλική) όπου τα σημάδια είναι πιο εμφανή.

Ωστόσο ακόμη και η λεκτική βία έχει επιπτώσεις σε ένα παιδί και κυρίως στο συναισθηματικό κομμάτι του ψυχισμού του. Οι βρισιές, η κοροϊδία και γενικότερα οι αρνητικοί χαρακτηρισμοί όπως «Είσαι χοντρός», «Κλαις σαν κορίτσι», «Πατομπούκαλα φοράς στα μάτια σου;», «Καλά χαζός είσαι;», οι απειλές που στόχο έχουν να τρομάξουν ένα παιδί ή να το γεμίσουν ενοχές, οι προσβολές και οι χαρακτηρισμοί που ταπεινώνουν ένα παιδί, όλα αυτά είναι η λεκτική βία.

Λεκτική βία και επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού

Η λεκτική βία έχει πολλές επιπτώσεις στον ψυχισμό του παιδιού όπως να έχει:

Δείτε στη gallery που ακολουθεί τις εκπληκτικές φωτογραφίες που δείχνουν το πώς μοιάζει στην πραγματικότητα η λεκτική βία, ακόμη και αν δεν φαίνονται τα σημάδια της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved