Γιατί δαγκώνει το παιδί;

Το παιδί μου δαγκώνει, τι να κάνω;

Γιατί δαγκώνει το παιδί;

Αν το μωρό σας δαγκώνει, είναι πιθανό να οφείλεται σε ένα από τα εξής τρία πράγματα. Πρώτον, τα μωρά συχνά δαγκώνουν όταν βγάζουν δόντια, οπότε ο πόνος στα ούλα τους ανακουφίζεται όταν δαγκώνουν κάτι με δύναμη. Δεύτερον, ένα μωρό τείνει να εξερευνά τα πάντα με το στόμα του, επειδή αυτό είναι γεμάτο νευρικές απολήξεις , και το παιδί μπορεί να νιώθει ωραία όταν δαγκώνει σάρκα. Τέλος, μπορεί να δαγκώνει ως έκφραση αγάπης. Παρότι αυτό μοιάζει να είναι οτιδήποτε άλλο εκτός από τρυφερό , για μερικά μωρά είναι μια εκδήλωση του πόσο σας αγαπούν.

Εχετε πει ποτέ στο παιδί σας: «Σε αγαπάω τόσο πολύ, που θα μπορούσα να σε φάω»; Αυτό ακριβώς είναι που κάνουν μερικά μωρά όταν δαγκώνουν.

Αν το μωρό σας δαγκώνει, ακουμπήστε το κάτω με ήπιες κινήσεις αλλά γρήγορα. Τη στιγμή που το κάνετε αυτό πείτε: «Δε θα σε αφήσω να με δαγκώσεις αλλά μπορείς να δαγκώσεις αυτό». Να είστε προετοιμασμένες ότι θα χρειαστεί να το επαναλάβετε αυτό πολλές φορές για να το συνηθίσει το μωρό σας, αλλά αν έχετε συστηματικά την ίδια στάση τελικά θα μάθει.

Νήπια που δαγκώνουν

Τα νήπια ή τα παιδιά προσχολικής ηλικίας που δαγκώνουν εκφράζουν συνήθως κάποια στενοχώρια ή κάποιο ψυχολογικό πρόβλημα. Οι πιο συνηθισμένοι λόγοι για να δαγκώσει ένα παιδί αυτής της ηλικίας είναι η ανάγκη για περισσότερη προσοχή από εσάς, ειδικά αν έχει πρόσφατα αποκτήσει μικρό αδελφάκι.

Μπορεί να δαγκώσει εσάς ή το μικρότερο αδελφάκι του. Και στις δύο περιπτώσεις η αιτία είναι η ίδια. Το παιδί λέει : «Σε παρακαλώ να με αγαπάς όσο και πριν. Πονάω .Χρειάζομαι την προσοχή σου».

Το δάγκωμα σε αυτή την ηλικία μπορεί να είναι επίσης η αντίδραση του παιδιού όταν νιώθει μεγάλη πίεση ή εισβολή στον προσωπικό του χώρο. Αυτό συμβαίνει συχνά στον παιδικό σταθμό και στην παιδική χαρά. Τα δάγκωμα σε αυτή την περίπτωση είναι μια αντίδραση από πίεση και ένας μηχανισμός άμυνας που μειώνει το επίπεδο στρες.

Τέλος τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μπορεί να δαγκώνουν όταν νιώθουν άσχημα μαζί σας. Αν τους ζητήσετε να κάνουν ή συχνά να σταματήσουν να κάνουν κάτι, μπορεί να δαγκώσουν.

Η κατανόηση της αιτίας είναι προφανώς σημαντική. Αν αφαιρέσετε αυτό που πυροδοτεί τα δαγκώματα, θα τα μειώσετε πολύ γρήγορα.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved