Το παιδί μου φοβάται τους δυνατούς θορύβους. Τι να κάνω;

Ο φόβος για τους δυνατούς θορύβους είναι συνηθισμένος στα παιδιά ειδικά στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Το παιδί μου φοβάται τους δυνατούς θορύβους. Τι να κάνω;

Ο φόβος μπορεί να προκαλείται από το άγνωστο περιβάλλον και ότι το παιδί έχει αδυναμία στο να εντοπίσει την πηγή του περίεργου θορύβου. Συνήθως, ο φόβος φεύγει όταν το παιδί είναι σε θέση να καταλάβει την προέλευση και τον λόγο του ήχου.

Είναι επίσης πιθανό ότι το παιδί σας είναι υπερευαίσθητο στον θόρυβο και απλά αντιδρά ανάλογα ή ότι φοβάται δυνατούς θορύβους λόγω συσχέτισης τους με ένα τραυματικό συμβάν. Για το λόγο αυτό, είναι σημαντικό να καταλάβετε ακριβώς γιατί το παιδί σας φοβάται έναν συγκεκριμένο ήχο, ώστε να μπορείτε να το βοηθήσετε να διαχειριστεί και να ξεπεράσει τον φόβο του.

Οι λόγοι πίσω από τους φόβους των παιδιών δεν είναι πάντα προφανείς και οι γονείς θα πρέπει να εξετάσουν αν η δική τους αντίδραση τροφοδοτεί αυτούς τους φόβους.

Πώς να βοηθήσετε το παιδί να ξεπεράσει τον φόβο του

Για αρχή ενθαρρύνεται το παιδί να εκφράσει τα συναισθήματά του. Βοηθήστε τα κάνοντας τους ερωτήσεις γιατί τα παιδιά ίσως δυσκολευτούν να βρουν τα σωστά λόγια για να σας εξηγήσουν τον φόβο τους. Με τον τρόπο αυτό θα δείξετε στο παιδί σας ότι είστε εκεί για εκείνο και ότι προσπαθείτε να το κατανοήσετε.

Μην αναγκάζετε τα παιδιά να αντιμετωπίσουν τους φόβους τους άμεσα. Αυτή είναι μια διαδικασία που θα γίνει σταδιακά μέσω διαφόρων τεχνικών που θα τα διδάξετε για να τους διαχειρίζονται. Διδάξτε στα παιδιά σας τεχνικές χαλάρωσης από το άγχος που ο φόβος τους προκαλεί.

Είναι σημαντικό να ενθαρρύνετε την πρόοδο του παιδιού σας. Η ταπείνωση, η κριτική ή η τιμωρία θα αυξήσουν τα συναισθήματα φόβου και ντροπής.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved