«Δεν θέλω να πάω για ύπνο. Θέλω να περιμένω τον Αη Βασίλη»: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Πριν αρχίσετε να φωνάζετε στα παιδιά να πάνε αμέσως στο κρεβάτι τους για ύπνο διαβάστε μερικές χρήσιμες συμβουλές.

«Δεν θέλω να πάω για ύπνο. Θέλω να περιμένω τον Αη Βασίλη»: Πώς να το αντιμετωπίσετε

Συζητάτε εδώ και μήνες για την άφιξη του Αη Βασίλη και τελικά το πολυπόθητο βράδυ της παραμονής έφτασε. Το μικρό σας φυσικά και δε θέλει να πάει για ύπνο και επιμένει να μείνει ξύπνιο για να υποδεχθεί τον Άγιο με τα δώρα.

Εμείς σας δίνουμε μερικές συμβουλές για το πώς να προετοιμαστείτε και να αντιμετωπίσετε αυτή του την επιθυμία.

Διατηρείστε τη ρουτίνα
Μπάνιο, γάλα, παραμύθι, κρεβάτι – διατηρείστε την καθημερινή ρουτίνα. Όπου και αν βρίσκεστε εκείνη την ημέρα, στο σπίτι σας ή φιλοξενούμενοι επιμείνετε στη διατήρηση της ρουτίνας. Θα τα βοηθήσει να μείνουν ήρεμα όσο περιμένουν.

Αφήστε τα να εμπλακούν
Αφήστε το μικρό σας να επιλέξει πού να κρεμάσει την κάλτσα που θα βάλει ο Αη Βασίλης το δώρο του, τα μπισκότα και το γάλα που θα τον κεράσετε – θα το κάνει να αισθανθεί ξεχωριστό και θα του δημιουργήσει ένα αίσθημα χαράς πριν από τον ύπνο.

Μην ξεχνάτε τη μαγεία
Αντί να πιέζετε συνεχώς τα παιδιά να πάνε για ύπνο δώστε τους λίγο χρόνο να αισθανθούν τη μαγεία. Για παράδειγμα, αφήστε τα να κοιτάξουν πίσω από τις κουρτίνες στο νυχτερινό ουρανό για να δουν αν μπορούν να εντοπίσουν τον Αη Βασίλη. Στο κάτω κάτω μια φορά τον χρόνο έρχεται!

Εάν δεν είστε στον χώρο σας
Φροντίστε να έχετε μαζί σας οικεία πράγματα του παιδιού σας - ένα αγαπημένο παιχνίδι, βιβλίο ή κουβέρτα μπορεί να το καθησυχάσουν όταν είναι σε άγνωστο περιβάλλον και να το ηρεμίσουν όταν είναι υπερβολικά ενθουσιασμένο και υπερβολικά κουρασμένο.

Μην το τρομάξετε
Μην πείτε στο παιδί σας ότι αν δεν πάει για ύπνο κινδυνεύει να μπει στη λίστα με τα άτακτα παιδιά και να μην πάρει δώρο. Δεν θέλετε να το κάνετε να αισθανθεί άγχος και ανασφάλεια ειδικά αυτή την ημέρα.

Μην το αφήσετε να φάει πολλά γλυκλα
Μην αφήνετε το παιδί σας να φάει πολλές λιχουδιές πριν από το κρεβάτι. Αντί για μια άλλη σοκολάτα, δώστε τους ένα τοστ, κάτι πιο ελαφρύ και υγιεινό.

Θυμίστε τους ότι ο Αη Βασίλης δεν φέρνει τα δώρα αν είμαστε ξύπνιοι
Αν τίποτα από τα παραπάνω δεν το κάνει να νυστάξει χρησιμοποιείστε τα «μεγάλα μέσα» και θυμίστε του πώς ο Αη Βασίλης δεν φέρνει τα δώρα ποτέ αν δεν έχει βεβαιωθεί πρώτα ότι όλη η οικογένεια έχει πέσει για ύπνο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved