Ψυχολογία παιδιού: 6 τρόποι να ηρεμήσεις ένα παιδί όταν θυμώνει

Τι μπορεί να κάνει ένας γονιός όταν το παιδί του θυμώνει;

Ψυχολογία παιδιού: 6 τρόποι να ηρεμήσεις ένα παιδί όταν θυμώνει

Τα παιδιά θυμώνουν συχνά. Κάποια από αυτά έχουν μια ιδιαίτερη δυσκολία στο να διαχειριστούν τον θυμό τους αυτό. Και αν αναρωτιέστε, ναι, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε εσείς ως γονείς να κάνετε για να βοηθήσετε το παιδάκι σας να ηρεμήσει.

1.Να μετρήσει ως το δέκα

Το να μετρά το παιδί σας είτε από το 10 ως το 1 είτε και αντίστροφα, θα το βοηθήσει να ηρεμήσει κάπως και να ξεπεράσει τον θυμό του. Η ίδια τακτική έχει αποτελέσματα και στους ενήλικες.

2.Να ζητήσει μια αγκαλιά

Και ποιος δεν ηρεμεί με μια αγκαλιά. Εξηγείστε στο παιδάκι σας, πόσο σημαντικό είναι όταν νιώθει θυμό να έρχεται και να σας παίρνει μια αγκαλιά. Και αν δεν είστε εσείς εκεί, να αγκαλιάζει κάποιον που αγαπά και εμπιστεύεται.

3.Να κάνει μια ήρεμη δραστηριότητα

Όταν το παιδάκι σας έχει θυμό, αντί να τσακώνεται και να φωνάζει, μπορεί να απασχολήσει τον εαυτό του με κάτι ήσυχο και δημιουργικό. Όπως για παράδειγμα το διάβασμα ενός βιβλίου, ή το παιχνίδι με ένα παζλ.

4.Να τραγουδήσει

Μπορεί εύκολα να τραγουδήσει ένα τραγούδι που του αρέσει ή να σιγοψιθυρίσει έναν ρυθμό που το ηρεμεί.

5.Να πιέσει ένα αντικείμενο

Έχετε ακούσει για τα antistress μπαλάκια; Είναι μικρά και μαλακά παιχνίδια που μπορεί το παιδάκι σας να ζουλήξει όσο θέλει μέχρι να νιώσει καλύτερα και να του περάσουν τα νεύρα.

6. Να συζητήσει

Το παιδάκι σας θα πρέπει να έχει την άνεση να σας μιλά και να νιώθει καλά με την συζήτηση. Να ξέρει ότι θα το καταλάβετε και ότι θα το ηρεμήσετε. Επίσης να γνωρίζει ότι μπορεί να σας εκφράσει όλα του τα παράπονα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved