Βόλτα με το παιδί: Γιατί είναι τόσο σημαντική;

Οι βόλτες με το παιδί είναι ένα βασικό στοιχείο για να δεθεί η οικογένεια μεταξύ της και για να αναπτύσσεται φυσιολογικά το παιδί μας.

Χρύσα Παπακυργιάκη
Βόλτα με το παιδί: Γιατί είναι τόσο σημαντική;

Από πολύ μικρή ηλικία το παιδί, ακόμη και ως μωρό, χαίρεται να βγαίνει τις βόλτες του και να παρατηρεί τον νέο κόσμο. Εναν κόσμο γεμάτο ερεθίσματα και μυρωδιές, εικόνες και περίεργους ήχους. Εάν του μιλάτε και του εξηγείτε τον κόσμο γύρω μας ο ενθουσιασμός τους είναι ακόμη εντονότερος.

Οσο μεγαλώνει το παιδί η βόλτα γίνεται όλο και πιο ουσιαστική. Αναλόγως την ηλικία είναι σημαντικό να βγάζετε το παιδί σας και να περνάτε χρόνο μαζί του και εκτός σπιτιού. Κούνιες, πάρκο, πεζοπορία, ποδηλατάδα, μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, βόλτες στην παραλία είναι μόνο μερικές από τις βόλτες που μπορείτε να κάνετε. Οι θεατρικές παρατάσεις και το σινεμά είναι μια πολύ καλή διασκέδαση στα παιδιά μεγαλύτερης ηλικίας.

Ωστόσο, πολλοί από εμάς θέλοντας να συνδυάσουμε τη δική μας με τη δική τους βόλτα, απλά παίρνουμε το παιδί μαζί μας σε πιο "ενήλικες" βόλτες. Ενώ δεν είναι κακό να παίρνουμε μαζί το παιδί στις εξόδους μας είναι πιο ωφέλιμο να αφιερώνουμε κάποιες εξόδους μόνο στο παιδί.

Ακόμη και μισή ώρα στο πάρκο θα προφέρει πολλά ερεθίσματα που θα βοηθήσουν το παιδί να "μεγαλώσει πιο γρήγορα" υπό την έννοια της γρηγορότερης ψυχοσυναισθηματικής ανάπτυξης.

Βγείτε λοιπόν βόλτα με το παιδί σας και μην ξεχνάτε πόσο γρήγορα μεγαλώνουν. Θα έρθει ξανά η εποχή που θα πηγαίνετε όπου θέλετε αλλά πιστέψτε με τότε θα αναπολείτε τις βόλτες με τα παιδιά σας. Υπάρχουν δωρεάν, φτηνές και ακριβές επιλογές, αυτό είναι στη δική σας κρίση αλλά η διασκέδαση είναι απαραίτητη για ένα χαρούμενο παιδί!

Ξυπνήστε το παιδί που κρύβουμε όλοι μέσα μας λοιπόν και καλή διασκέδαση!

Παπακυργιάκη Χρύσα
Ψυχολόγος-Ειδική Παιδαγωγός
Email: chrysapapakirgiaki@yahoo.gr
Blog: psuxis-logos@blogspot.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved