Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει την σημασία της ανάρρωσης για μια μητέρα, μετά τη γέννα

Και την πληγή που αφήνει σε κάθε νέα μητέρα ο πλακούντας

Αυτή η φωτογραφία απεικονίζει την σημασία της ανάρρωσης για μια μητέρα, μετά τη γέννα

Ακόμα κι αν πολλές εταιρείες ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι αναθεωρούν τις πολιτικές αδειών οικογενειακής άδειας, το μεγάλο ζήτημα που προκύπτει είναι ότι δεν υπάρχει αντίστοιχη πολιτική για επιδοτούμενη άδεια στις μητέρες που μόλις γέννησαν. Βέβαια, στην Αμερική έχει θεσπιστεί ένας νόμος γνωστός και ως «Νόμος για την Οικογενειακή και Ιατρική Άδεια» σύμφωνα με τον οποίο, οι γυναίκες που εργάζονται σε εταιρείες που απασχολούν περισσότερα από 50 άτομα και έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον 12 μήνες εργασίας 25 ωρών την εβδομάδα, έχουν την δυνατότητα επιλόχειας –άμισθης- άδειας για δώδεκα εβδομάδες. Νόμος που δεν καλύπτει το σύνολο των μητέρων, ιδιαίτερα αυτών που η οικογένειά τους εξαρτάται από το δικό τους εισόδημα.

Το πρόβλημα αυτό επισημάνθηκε από μια έρευνα που διεξήχθη το 2015, η οποία αποκάλυψε ότι σχεδόν το ένα τέταρτο των απασχολούμενων μητέρων επιστρέφουν στην εργασία τους σε λιγότερο από δύο εβδομάδες μετά τη γέννα. Που είναι το πρόβλημα; Οι γυναικολόγοι συνιστούν τουλάχιστον έξι εβδομάδες ξεκούρασης και ανάρρωσης μετά τη γέννα, προνόμιο που όπως όπως φαίνεται απολαμβάνουν λίγες μητέρες. Η σοβαρότητα του γεγονότος αυτού απεικονίστηκε από μια νέα μητέρα σε μια φωτογραφία που σύντομα έγινε viral.

H Laura Fry είναι μια νέα μητέρα εργαζόμενη ως δικηγόρος που βρίσκεται πίσω από την σελίδα του Facebook “Labor of Love”. Παράλληλα, είναι και ο φωτογράφος που κρύβεται πίσω από την φωτογραφία που απεικονίζει ένα χάρτινο πιάτο πάνω στο οποίο έχει τοποθετηθεί ένα μέτρο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει το μέγεθος της πληγής που αφήνει ο πλακούντας σε μια γυναίκα μετά τη γέννα.

postpartum

«22 εκατοστά» έγραψε η Laura στην ανάρτησή της προσθέτοντας «Αυτή είναι η ακριβής διάμετρος ενός χάρτινου πιάτου και η μέση διάμετρος ενός πλακούντα. Ο λόγος που οι νέες μητέρες πρέπει να μένουν τουλάχιστον ένα μήνα ξεκούραστες είναι ακριβώς αυτός. Η πληγή του πλακούντα θέλει τουλάχιστον 4 εβδομάδες για να επουλωθεί.» Παράλληλα, επεσήμανε και την σημασία αυτής της περιόδου, διότι οι μητέρες εξακολουθούν να βρίσκονται ευαίσθητες σε λοιμώξεις και αιμορραγίες. «Ακόμα και αν οι μητέρες γέννησαν φυσιολογικά και αισθάνονται καλά θα πρέπει να εκμεταλλευτούν τον χρόνο μετά την γέννα για ξεκούραση και προσαρμογή στα νέα δεδομένα της ζωής τους. Αφήστε τες επιτέλους!»

Η δημοσίευση της Laura Fry είχε μεγάλη απήχηση μετρώντας πάνω από 15 χιλιάδες αναδημοσιεύσεις και κοινοποιήσεις.

Διαβάστε ακόμα:

Τι αλλάζει στο σώμα μας μετά τη γέννα;Τι αλλάζει στο σώμα μας μετά τη γέννα;

Πριν και μετά τα παιδιά: γονείς απαθανατίζονται και οι διαφορές είναι μεγάλες(pics)

Ψυχική υγεία: Ποια συμπτώματα πρέπει να σας ανησυχήσουν μετά τον τοκετό

Συμβουλές για γρήγορη ανάρρωση μετά την καισαρική τομή

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved