Έρευνα: Ο ύπνος είναι ο σημαντικότερος δείκτης ευτυχίας ενός παιδιού

Ο επαρκής ύπνος κάνει τα παιδιά να αισθάνονται χαρούμενα.

Έρευνα: Ο ύπνος είναι ο σημαντικότερος δείκτης ευτυχίας ενός παιδιού
Bigstock

Οι ενήλικες και ειδικότερα οι γονείς εκτιμούν τον ύπνο και γνωρίζουν πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζεται η συναισθηματική ευεξία όταν δεν κοιμούνται αρκετά.

Έρευνα ευτυχίας που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο της Μελβούρνης και το τηλεοπτικό πρόγραμμα Behind the News διαπίστωσε πως ο ύπνος ήταν μεγαλύτερος δείκτης ευτυχίας ανάμεσα σε 47.000 παιδιά. Ο επαρκής ύπνος διπλασίαζε τις πιθανότητες για συναίσθημα χαράς.

Πριν αρχίσετε να αγχώνεστε για το εάν το παιδί σας κοιμάται αρκετά για την ηλικία του, είναι σημαντικό να θυμάστε πως τα παιδιά που κοιμούνται καλά τείνουν να αισθάνονται ασφαλή .

Στα αποτελέσματα της έρευνας, εκείνα που δεν ένιωθαν ασφαλή είχαν τετραπλάσιες πιθανότητες «άτακτου» ύπνου.

Η έρευνα βρήκε επίσης μια σειρά από πράγματα που βοηθούν τα παιδιά να αισθάνονται χαρούμενα, όπως η οικογένεια, οι φίλοι, η μουσική και ο αθλητισμός.

Τα μικρότερα παιδιά δεν ανέφεραν την οικογένεια , το διάβασμα ή την ζωγραφική, ενώ συγκεκριμένα τα αγόρια μίλησαν για αθλήματα και βιντεοπαιχνίδια. Όλα τα παιδιά ανεξαρτήτως ηλικιακής ομάδας σημείωσαν τα κατοικίδια ως πηγή ευτυχίας.

4 συμβουλές για το πώς να κοιμούνται καλύτερα τα παιδιά

  • Προσπαθήστε να διατηρείτε μια υγιή σχέση με τα παιδιά

Βρείτε κάθε μέρα τρόπους για να συνδεθείτε με το παιδί σας. Επιδιορθώστε τις ρήξεις που συμβαίνουν ανάμεσα σε εσάς και το παιδί σας το συντομότερο δυνατό.

Οι ρουτίνες παρέχουν μια αίσθηση ασφάλειας μειώνοντας το άγχος των παιδιών σχετικά με την ώρα του ύπνου.

  • Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας ασκείται αρκετά

Η κίνηση του σώματος συνδέεται θετικά με τη χημεία του εγκεφάλου που χρειάζονται οι άνθρωποι για να διαχειριστούν το στρες και το άγχος και να κοιμηθούν καλά.

  • Μειώστε την έκθεση σε ηλεκτρονικές συσκευές δύο ώρες πριν τον ύπνο

Οι οθόνες εκπέμπουν μπλε φως που μπορεί να εμποδίσει την παραγωγή μελατονίνης, απαραίτητη ορμόνη για έναν καλό ύπνο.

Μην ξεχνάτε πως η ανατροφή ενός ευτυχισμένου παιδιού εξαρτάται από έναν συνδυασμό παραγόντων και πως ο καλός ύπνος είναι μόνο ένας από αυτούς.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved