Παιδί και γιορτές: Ο κανόνας των πέντε δώρων για τα Χριστούγεννα

Τι είναι ο κανόνας των 5 δώρων. πώς λειτουργεί και γιατί γίνεται όλο και πιο δημοφιλής στο εξωτερικό.

Νίκη Παπανικολάου
Παιδί και γιορτές: Ο κανόνας των πέντε δώρων για τα Χριστούγεννα
Bigstock

Καθώς πλησιάζει η περίοδος των γιορτών, είναι φυσικό να αρχίσετε να σκέφτεστε τα δώρα που πρέπει να κάνετε στους δικούς σας ανθρώπους και φυσικά στα παιδιά σας.

Δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά όταν πρέπει να επιλέξετε κάτι που θα τους αρέσει και δεν θα καταλήξει σε μερικές μέρες σε κάποιο συρτάρι ή ντουλάπι.

Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, ακολουθήστε φέτος τον κανόνα των 5 δώρων που θα σας βοηθήσει να κάνετε ουσιαστικές και χρήσιμες αγορές.

Ποιος είναι ο κανόνας των 5 δώρων;

Ο κανόνας των 5 δώρων για τα Χριστούγεννα είναι ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ των οικογενειών με μικρά παιδιά κι έχει ως στόχο να ενισχύσει το αίσθημα της ευγνωμοσύνης και εκτίμησης για αυτό που λαμβάνουν.

Επίσης, με την τήρηση αυτού του κανόνα, οι γονείς μπορούν να διδάξουν στα παιδιά τους την αξία της προσφοράς κι όχι του υπερκαταναλωτισμού.

gennaiodoria-paidion-xristougenna.jpg

Πώς λειτουργεί ο κανόνας των 5 δώρων

Ο κανόνας των 5 δώρων είναι απλός κι ευέλικτος, παρέχοντας στους γονείς ένα πλαίσιο για τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους.

Κανόνας πρώτος: αγοράστε κάτι που θέλει

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τι θα ήθελε το παιδί σας φέτος για τις γιορτές. Το ζητούμενο δεν είναι να επιλέξετε ένα δώρο σύμφωνα με το δικό σας γούστο αλλά με το δικό του. Αυτό ισχύει βέβαια για την επιλογή όλων των δώρων κι όχι αποκλειστικά των παιδιών.

Κανόνας δεύτερος: αγοράστε κάτι που χρειάζεται

Υπάρχουν και τα χρηστικά δώρα, που καλύπτουν βασικές ανάγκες των παιδιών. Θα μπορούσε να είναι ένα αντικείμενο που τους έλειπε ή κάτι που ανέφεραν ότι χρειαζόταν.

Κανόνας τρίτος : αγοράστε κάτι που θα φοράει

Μπορεί η κόρη σας να θέλει ένα φόρεμα με στρας και ο γιος σας μια φόρμα.Τα έχουν όμως πραγματικά ανάγκη; Ανάλογα με τα οικονομικά σας κάντε έξυπνες και πρακτικές αγορές χωρίς να αφήνετε τον ενθουσιασμό να σας παρασύρει.

aksexasta-xristougenna-2.jpg

Κανόνας τέταρτος: αγοράστε κάτι που θα διαβάσει

Τα βιβλία, τα παζλ, τα επιτραπέζια είναι μια καλή επιλογή για παιδιά κάθε ηλικίας. Επιλέξτε τα με γνώμονα την ηλικία και τα ενδιαφέροντά τους. Ακόμα κι αν δεν ενθουσιαστούν, βρείτε ευκαιρία στις γιορτές να διαβάσετε παρέα ή να φτιάξετε μαζί τους το παζλ. Είναι πιο διασκεδαστικό από να κοιτάζουν με τις ώρες μια οθόνη.

Κανόνας πέμπτος: οργανώστε κάτι για όλη την οικογένεια

Είναι σημαντικό να περάσει όλη η οικογένεια χρόνο μαζί τις γιορτές. Κλείστε λοιπόν έγκαιρα εισιτήρια για μια θεατρική παράσταση, για μια μουσική βραδιά, οργανώστε μια κοντινή απόδραση και περάστε μαζί όμορφες στιγμές.

Είναι ο κανόνας των 5 δώρων κατάλληλος για όλες τις ηλικιακές ομάδες;

Ναι, ο κανόνας των 5 δώρων μπορεί να εφαρμοστεί σε άτομα όλων των ηλικιακών ομάδων: από παιδιά νηπιακής ηλικίας μέχρι τους εφήβους και τους ενήλικες.

Μπορώ να συμπεριλάβω χειροποίητα ή DIY δώρα στον κανόνα των 5 δώρων;

Απολύτως! Τα χειροποίητα ή DIY δώρα μπορούν να προσθέσουν μια προσωπική πινελιά κάνοντάς τα πιο ιδιαίτερα.

Με πληροφορίες από το boydhampers.com

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved