Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού

Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σου μπορούν να γίνουν μοναδικά, ξεχωριστά και ανεκτίμητα.

Μαργαρίτα Νικολάου
Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού
Bigstock

Δεν ξέρετε τι να κάνετε και πώς να γιορτάσετε τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας; Εμείς είμαστε εδώ για να σας βοηθήσουμε.

Ναι, τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό είναι ένα ορόσημο τόσο στη ζωή τους όσο και τη δική σας ζωή. Αυτή η περίοδος εξάλλου και η μέρα (των Χριστουγέννων) είναι γεμάτη με χαρά και ενθουσιασμό. Μην ξεχνάτε. Μόνο μια φορά είναι τα πρώτα Χριστούγεννα με το μωρό... μετά δεν θα είναι μωρό. Από το πώς να γιορτάσετε μέχρι το πώς να φωτογραφηθείτε. Έχετε τόσα να κάνετε.

Πολλοί είναι εκείνοι οι γονείς που στρεσάρονται και δεν ξέρουν τι να κάνουν. Επειδή εμείς έχουμε περάσει από αυτή τη θέση, σας δίνουμε μερικές συμβουλές για να κάνετε αυτά τα Χριστούγεννα ΜΑΓΙΚΑ.

Δωρίστε παιχνίδια και ρούχα του μωρού που δεν χρειάζεστε

Πριν τις διακοπές κάντε ένα καλό ξεσκαρτάρισμα με ρούχα και παιχνίδια που δεν χρειάζεστε πια. Βάλτε τα σε ένα κουτί και χαρίστε τα σε ιδρύματα, οργανισμούς και μη κυβερνητικές οργανώσεις που τα έχουν ανάγκη. Θα κάνετε μια μαμά, που δεν έχει να δώσει στο δικό της μωρό, χαρούμενη.

Δημιουργήστε μια wish list

Σίγουρα οι συγγενείς και οι φίλοι θα θέλουν να κάνουν ένα δωράκι στο μωρό σας. Δείτε τις σας λείπει, τι χρειάζεστε και δώστε τη λίστα όταν σας ρωτήσουν τι χρειάζεστε. Κάποια δώρα -αν είναι ακριβά- ίσως να τα αγοράσουν 2-3 άτομα μαζί.

Μην το παρακάνετε με τις εξόδους

Τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού είναι μοναδικά, αλλά θα πρέπει να μείνετε στις ρουτίνες του. Το μωρό σας θα πρέπει να κοιμάται, να τρώει και να παίζει όπως έκανε κάθε φορά. Γι' αυτό πριν προγραμματίσετε μια έξοδο ή ένα γεύμα σπίτι σας να φροντίσετε να έχετε σκεφτεί και το μικρό σας και το πρόγραμμά του.

Αρχίστε μια παράδοση

Αρχίστε μια νέα παράδοση με αφορμή τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας και εφαρμόστε τη κάθε χρόνο. Για παράδειγμα φωτογραφίστε το μωρό σας με χριστουγεννιάτικες πιτζάμες μπροστά απο το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή φάτε pancakes το πρωί που θα ανοίξετε τα δώρα. Υπάρχουν τόσα πράγματα που μπορείτε να κάνετε με τα παιδιά σας και να γίνουν η δική σας παράδοση.

Περάστε χρόνο με το μωρό

Το καλύτερο δώρο που μπορείτε να κάνετε στο μωρό σας είναι ο χρόνος μαζί του. Δώστε του επιπλέον προσοχή χωρίς να σας αποσπάσει τίποτε και κανείς.

Διαβάστε χριστουγεννιάτικα παραμύθια

Κάθε βράδυ, διαβάστε και μια διαφορετική χριστουγεννιάτικη ιστορία στο μικρό σας.

Αγοράστε ένα μοναδικό δώρο για εκείνο

Αν και είναι απόλυτα φυσιολογικό να θέλετε να αγοράσετε όσα περισσότερα δώρα μπορείτε στο μωρό σας (και δεν είναι κακό αυτό) υπάρχουν δώρα που είναι ανεκτίμητα και δεν συγκρίνονται με όλα εκείνα τα άλλα δωράκια. Αγοράστε ένα βραχιόλι για παράδειγμα γράφοντας το όνομα ή την ημερομηνία των πρώτων Χριστουγέννων, μια καρφίτσα, ένα λούτρινο παιχνίδι αγκαλιάς ή ένα κουβερτάκι από πολλά μικροσκοπικά ρουχαλάκια τους.

Μετρήστε το ύψος των παιδιών σας κάθε χρόνο

«Ο χρόνος περνάει» και θα το διαπιστώσετε κάθε χρόνο που θα μετράτε το ύψος του παιδιού σας. Αν είναι δικό σας το σπίτι, βρείτε έναν τοίχο που θα τραβάτε μολυβιές γράφοντας χρονιά και πόντους. Αν πάλι μένετε με ενοίκιο σε ένα σπίτι, αγοράστε ένα κομμάτι ξύλο, και σημειώστε εκεί το ύψος του παιδιού σας. Έτσι αν χρειαστεί να φύγετε κάποια στιγμή να το πάρετε μαζί σας.

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικες κάρτες με φωτογραφία του μωρού σας

Μια όμορφη ιδέα για να θυμάστε τα πρώτα Χριστούγεννα του μωρού σας είναι η Χριστουγεννιάτικη κάρτα με φωτογραφία του. Στείλτε τη στους αγαπημένους σας με ευχές και κρατήστε μία για ενθύμιο.

Διαβάστε περισσότερα χριστουγεννιάτικα άρθρα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε

xristougenniatiko-afieroma-(2).jpg
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved