Να ανοίγουν τα παιδιά τα δώρα τους μπροστά στους καλεσμένους ή όχι;

Εσείς αφήνετε τα παιδιά να ανοίγουν τα δώρα τους ή όχι μπροστά στους καλεσμένους τους;

Να ανοίγουν τα παιδιά τα δώρα τους μπροστά στους καλεσμένους ή όχι;

Παιδικό πάρτι - Να ανοίγουν τα δώρα τα παιδιά ή όχι;

Bigstock

Πριν γίνετε γονείς, σίγουρα δεν είχατε ιδέα για το πόσο αγχωτικά θα μπορούσαν να είναι τα πάρτι για ένα παιδί. Όχι μόνο για τους γονείς, που τρέχουν να ετοιμάσουν τα πάντα αλλά και για τα παιδιά που καλούνται να γιορτάσουν μαζί με το παιδί που έχει γενέθλια. Θα περάσουν καλά; Θα αρέσει το δώρο τους; Θα κάνουν παρέα με τα άλλα παιδιά;

Θέμα δώρο

Μιλώντας για πάρτι και για δώρα, εσείς αφήνετε το παιδί σας να ανοίγει τα δώρα του μπροστά στους φίλους του ή όχι;

Σίγουρα τα παιδιά -και δη εκείνα που γιορτάζουν- ενθουσιάζονται από το πάρτι τους, τους καλεσμένους τους και ανυπομονούν για τα δώρα που θα λάβουν. Τα περισσότερα περιμένουν καρτερικά να ανοίξουν την πόρτα και κοιτούν στα χέρια το παιδάκι που καταφθάνει για να γιορτάσει μαζί του.

Κάποια παιδιά ανοίγουν επί τόπου τα δώρα τους γεμάτα ενθουσιασμό, ενώ κάποια άλλα τα παραδίδουν στους γονείς τους να τα βάλουν σε ένα δωμάτιο όπου κανένα άλλο παιδί δεν έχει πρόσβαση.

Παιδικό πάρτι γενεθλίων: 14 ιδέες για αναμνηστικά δωράκια (εικόνες)

paidiko-parti-dora.jpg

Όταν τα παιδιά ανοίγουν τα δώρα τους μπροστά στα άλλα παιδιά

Μπορεί να φαίνεται σε πολλούς μια αθώα κίνηση, όμως στην πραγματικότητα δεν είναι. Για παράδειγμα, το άνοιγμα των δώρων μπροστά σε όλους, θα μπορούσε να κάνει τα άλλα παιδιά να νιώσουν άσχημα ή άβολα για το δικό τους δώρο - ειδικά αν είναι κάτι μικρό. Και τι γίνεται με τα παιδιά που δεν αγόρασαν δώρο γιατί δεν είχαν χρήματα ή που το ξέχασαν στο σπίτι; Το άνοιγμα του δώρου μπορεί να κάνει ένα παιδί να νιώσει πληγωμένο και απογοητευμένο. Να του δημιουργήσει αρνητικά συναισθήματα, κάνοντάς το να χάσει την όρεξη, που πιο πριν είχε ακόμη και να το απομονώσει.

Όταν τα παιδιά δεν ανοίγουν τα δώρα τους μπροστά στα άλλα παιδιά

Ως γονείς θα πρέπει να βάλετε κάποιους κανόνες στα παιδιά σας. Κανόνες που θα ακολουθηθούν όσο θα διαρκέσει το πάρτι. Για παράδειγμα θα πρέπει να πηγαίνουν μόνο στους χώρους του σπιτιού όπου έχετε επιτρέψει και φυσικά να βάζουν τα δώρα τους σε ένα δωμάτιο όπου δεν θα έχει πρόσβαση κανείς από τους καλεσμένους.

Εξηγήστε στα παιδιά σας γιατί δεν θέλετε να ανοίγουν τα δώρα μπροστά στα άλλα παιδιά. Επίσης μιλήστε τους για εκείνα τα παιδιά που μπορεί να μην έρθουν με δώρο στο χέρι. Τονίστε ότι το πιο σημαντικό είναι να γιορτάσουν και να χαρούν όλοι μαζί και όχι τα δώρα που θα λάβει.

Σίγουρα κάποια παιδιά μπορεί να δυσανασχετήσουν με αυτό, γι' αυτό αν επιμείνουν μπορείτε να τους πείτε ότι στο τέλος του πάρτι μπορούν να ανοίξουν τα δώρα μαζί με τους κολλητούς τους φίλους, εφόσον εκείνοι μπορούν να μείνουν μέχρι το τέλος.

Για πείτε μας, εσείς αφήνετε τα παιδιά σας να ανοίγουν τα δώρα τους ή όχι;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved