Τρόποι να διδάξετε την υπευθυνότητα στα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι

'Ολα τα παιδιά πρέπει  να γνωρίζουν τι σημαίνει υπευθυνότητα. 

Τρόποι να διδάξετε την υπευθυνότητα στα παιδιά σας αυτό το καλοκαίρι

Μαθαίνοντας στα παιδιά την αξία της υπευθυνότητας. 

Bigstock

Εκμεταλλευτείτε τον χρόνο που περνάτε μαζί με τα παιδιά σας στις καλοκαιρινές διακοπές για να τους διδάξετε πέραν όλων των άλλων, την υπευθυνότητα .

Πώς θα γίνει αυτό;

Αναθέστε τους δουλειές

Έρευνα δείχνει ότι όταν τα παιδιά αναλαμβάνουν να φέρουν εις πέρας μια δουλειά, τα οφέλη είναι πολλά για την ανάπτυξή τους. Επιπλέον, εκτός από την υπευθυνότητα αποκτούν κι άλλες δεξιότητες όπως αυτοεκτίμηση, εργασιακή ηθική, ομαδικότητα. Μάλιστα μια 75χρονη μελέτη από το Χάρβαρντ έδειξε ότι η επαγγελματική επιτυχία στην ενήλικη ζωή προβλεπόταν από το αν το άτομο έκανε δουλειές ως παιδί!

Αφήστε τους να διαχειριστούν το χαρτζιλίκι τους

Το χαρτζιλίκι είναι ένας απλός και αποτελεσματικός τρόπος να γίνουν τα παιδιά υπεύθυνα αρχικά ως προς τον τρόπο διαχείρισης των χρημάτων τους. Ξεκινήστε να δίνετε ένα μικρό ποσό στα παιδιά ζητώντας να το αξιοποιήσουν σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Εκτός του ότι μαθαίνουν την αξία των χρημάτων κερδίζουν και μια αίσθηση ανεξαρτησίας.

paixnidi-me-ammo-paidi.jpg

Παίξτε παιχνίδια σε εξωτερικούς χώρους

Το καλοκαίρι είναι μια τέλεια ευκαιρία για να περάσετε χρόνο έξω με τα παιδιά σας, να πάρετε λίγο καθαρό αέρα, βιταμίνη D και ενέργεια. Όχι μόνο αυτό, αλλά παιχνίδια όπως το κρυφτό, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση του αισθήματος της ευθύνης

Φτιάξτε από κοινού πράγματα

Ο σκοπός είναι η συνεργασία, η δημιουργία και το …καθάρισμα. Φτιάξτε μια κατασκευή με διάφορα υλικά ή μαγειρέψτε μαζί με τα παιδιά. Στη συνέχεια ζητήστε να σας βοηθήσουν στο καθάρισμα και στην τακτοποίηση του χώρου ή της κουζίνας. Με αυτό τον τρόπο μαθαίνουν να αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και να είναι υπεύθυνα για ότι αναλαμβάνουν.

Με πληροφορίες από το mommynearest.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved