Τι επίδραση έχουν τα νανουρίσματα στα μωρά;

Έχετε αναρωτηθεί πώς επιδρούν τα νανουρίσματα στα μωρά; 

Τι επίδραση έχουν τα νανουρίσματα στα μωρά;

Τα μωρά λατρεύουν τα νανουρίσματα και υπάρχει λόγος.

Bigstock

Η μουσική επιδρά στον εγκέφαλο από την παιδική ηλικία μέχρι την ενηλικίωση. Μελέτες δείχνουν ότι κατά τους δύο πρώτους μήνες μετά τη γέννηση, ο εγκέφαλος επεξεργάζεται τη μουσική σε συγκεκριμένες περιοχές, βοηθώντας το μωρό να επικοινωνεί, να κινείται, να χαλαρώνει, να βελτιώνει τον συντονισμό των κινήσεών του και να αισθάνεται χαλάρωση και ευχαρίστηση

Τα νανουρίσματα είναι η αγαπημένη μουσική των μωρών και οι γονείς τους τα σιγοτραγουδούν όταν τα βάζουν για ύπνος. Οι παιδικές ρίμες είναι μια δοκιμασμένη και αποτελεσματική ρουτίνα ύπνου όλα αυτά τα χρόνια.

Τι είναι το νανούρισμα;

Ως νανουρίσματα ορίζονται τα χαλαρωτικά τραγούδια που χρησιμοποιούνται για να χαλαρώσουν και να κοιμίσουν το μωρό. Εδώ και πολλά πολλά χρόνια γονείς από όλον τον κόσμο τα έχουν συμπεριλάβει στη ρουτίνα ύπνου του μωρού.

Πώς αντιδρούν τα μωρά στα νανουρίσματα;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο Εργαστήριο Μουσικής του Harvard μελέτησε την επίδραση νανουρισμάτων σε μωρά. Τα νανουρίσματα ήταν σε διαφορετικές γλώσσες, με άγνωστες μελωδίες, και όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, όλα τα μωρά αντέδρασαν στο άκουσμά τους.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι τα μωρά είχαν μειωμένους καρδιακούς παλμούς, διεσταλμένες κόρες και μειωμένη ηλεκτροδερμική δραστηριότητα στα άγνωστα νανουρίσματα. Αυτό έδειξε ότι ένα τραγούδι μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία και τη διάθεση ενός μωρού, βοηθώντας το να κοιμηθεί

Ποια είναι τα οφέλη του νανουρίσματος σε ένα μωρό;

Τα μωρά μαθαίνουν πώς να διακρίνουν τους ήχους και τις μελωδίες από πολύ νωρίς. Μπορούν επίσης να αναγνωρίσουν διαφορετικές μελωδίες και χαρακτήρες ή να χειριστούν ένα αντικείμενο με συγκεκριμένους στίχους και τραγούδια.

Τα μωρά επωφελούνται με διάφορους τρόπους όταν τους τραγουδούν οι γονείς τους. Τα τρία πιο κοινά οφέλη είναι:

Το νανούρισμα ηρεμεί τα μωρά και τα κοιμίζει. Τα νανουρίσματα προσφέρουν χαλάρωση και παρηγοριά το μωρό. Το βοηθούν επίσης να εκφράσει τα συναισθήματά του και μόνο τότε θα μπορεί σταδιακά να τα διαχειρίζεται.

Διεγείρει τη γλωσσική ανάπτυξη. Το παιδί εξελίσσει τις γλωσσικές του δεξιότητες και εμπλουτίζει το λεξιλόγιό του.

Ενισχύει τον δεσμό μεταξύ γονέα και μωρού. Τραγουδώντας ή ακούγοντας ξανά και ξανά το ίδιο νανούρισμα, θα ενισχύσετε το δέσιμο με το μωρό.

Μπορείτε επίσης να κάνετε το μωρό σας να ακούει ενώ είναι ακόμα στη μήτρα.

Ορισμένοι ειδικοί στον τομέα της υγείας προτείνουν τη χρήση των ίδιων νανουρισμάτων για να εξοικειωθεί το μωρό με τη μελωδία ακόμη και πριν γεννηθεί. Έτσι, όταν το μωρό έρθει σε αυτόν τον κόσμο, ο γονιός δεν θα δυσκολευτεί να το εξοικειώσει με ένα τραγούδι.

Πώς πρέπει να τραγουδάτε νανουρίσματα στο μωρό σας;

Επιλέξτε επαναλαμβανόμενους στίχους. Τα νανουρίσματα με επαναλαμβανόμενους στίχους λειτουργούν πιο αποτελεσματικά. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε μερικά τραγούδια με παρόμοιους στίχους και μελωδίες και να τα τραγουδάτε στο μωρό σας την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

Τραγουδάτε σιγά. Προσπαθήστε να χαμηλώσετε την ένταση της φωνής σας για να την κάνετε πιο απαλή και ήρεμη. Διατηρήστε μια ισορροπία μεταξύ ενθουσιασμού και ηρεμίας στη φωνή σας όταν τραγουδάτε στο μωρό.

Δημιουργήστε ένα δικό σας νανούρισμα. Μπορείτε να βρείτε τους δικούς σας χαρακτήρες για τα νανουρίσματά σας για να τα κάνετε πιο σχετικά με το παιδί σας.

Με πληροφορίες από webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved