Όταν το παιδί έχει ανάγκη την προσοχή σας - Αναγνωρίστε τα σημάδια

Ποια σημάδια μαρτυρούν ότι το παιδί έχει ανάγκη την προσοχή σας. 

Όταν το παιδί έχει ανάγκη την προσοχή σας - Αναγνωρίστε τα σημάδια

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που ένα παιδί εκφράζει την ανάγκη για προσοχή από τους γονείς του.

Bigstock

Ως γονείς, θέλετε το καλύτερο για το παιδί σας. Θέλετε να είναι ευτυχισμένο, υγιές και να πετύχει στη ζωή του.

Ωστόσο, μερικές φορές, είναι δύσκολο να του δώσετε όλη την προσοχή που χρειάζεται είτε γιατί δεν έχετε χρόνο είτε για θεωρείτε ότι δεν την έχει ανάγκη.

Για να διαπιστώσετε αν το παιδί σας όντως αποζητά τη προσοχή σας, η Dr. Chandni Tugnait MD Ψυχοθεραπεύτρια και Life Coach, μοιράζεται τα ακόλουθα σημάδια που πρέπει να προσέξετε:

Αποζητά την απομόνωση

Εάν το παιδί σας είναι συνήθως εξωστρεφές αλλά πλέον αποφεύγει τον κόσμο ή έχει άγχος για απλά πράγματα, ίσως είναι σημάδι ότι θέλει την προσοχή σας.

Διαφορετική συμπεριφορά

Συνήθως μια ξαφνική αλλαγή στην συμπεριφορά του παιδιού μαρτυρά ότι κάτι συμβαίνει. Εφόσον διαπιστώσετε ότι στο σχολείο δεν υφίσταται bullying, δεν έχει προβλήματα με τους συνομιλήκους του, αλλά πάρα ταύτα τσακώνεται ή είναι επιθετικό, ενδεχομένως να έχει επιλέξει αυτόν τον τρόπο για να σας δείξει ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο μαζί σας.

Είναι προσκολλημένο πάνω σας

Εάν το παιδί σας είναι ασυνήθιστα κολλημένο πάνω σας χωρίς να συντρέχει κάποιος άλλος λόγος, τότε πολύ πιθανόν να χρειάζεται προσοχή. Θα παρατηρήσετε ότι θέλει να είναι συνέχεια στην αγκαλιά σας, να κοιμάται στο κρεβάτι σας, ακόμα και να σας διακόπτει όταν μιλάτε με τρίτους ή όταν ασχολείστε με άλλες δραστηριότητες.

1657722112000-304836302-psixologia-mamas-proti-fora-sxoleio-4.jpg

Μαμά αγκαλιάζει το παιδί της.

Ζηλεύει

Συνήθως το παιδί εκδηλώνει ζήλια απέναντι στο μικρότερο αδελφό του (αδελφή του). Είναι σημαντικό σε αυτή την περίπτωση να μην αισθάνεται παραμελημένο αλλά να νιώθει ότι του αφιερώνετε αρκετό από τον χρόνο σας.

Κλαίει με το παραμικρό

Το κλάμα, με ή χωρίς λόγο και αιτία, είναι μια ένδειξη ότι το παιδί έχει ανάγκη την προσοχή σας. Πιθανόν να μην έχει αυτοπεποίθηση και να αισθάνεται χαμηλή αυτοεκτίμηση.

Αναζητά την έγκριση

Εάν το παιδί σας αναζητά πάντα έγκριση, είτε από εσάς, τους φίλους του ή ακόμα και από αγνώστους, μπορεί να οφείλεται στο ότι αισθάνεται ανασφάλεια. Σε αυτή την περίπτωση αφιερώστε του λίγο επιπλέον χρόνο δείχνοντάς του αγάπη και στοργή ώστε να νοιώσει ότι το εκτιμάτε γι΄αυτό που είναι.

Με πληροφορίες από το onlymyhealth.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved