Πώς θα μεγαλώσετε παιδιά που αγαπούν το σώμα τους

Ενθαρρύνετε τα παιδιά να αποδέχονται και να αγαπούν το σώμα τους.

Πώς θα μεγαλώσετε παιδιά που αγαπούν το σώμα τους

Νεαρό κορίτσι κοιτάζει τον εαυτό του στον καθρέφτη

Bigstock

Εάν προσέξετε πώς μιλάτε στα παιδιά σας και πώς μιλούν οι άλλοι, θα διαπιστώσετε ότι το θέμα της εξωτερικής εμφάνισης κυριαρχεί.

«Λέμε στα μικρά κορίτσια ότι είναι «τόσο όμορφα» και στα αγόρια ότι είναι χαριτωμένα. Αντί για τέτοιου είδους φιλοφρονήσεις δοκιμάστε την επόμενη φορά να εστιάσετε σε αυτά που μπορούν να κάνουν», τονίζει η Dana Suchow, εκπαιδευτικός και ειδική σε θέματα διατροφικών διαταραχών.

Όπως εξηγεί η ίδια δεν σχολιάζει ποτέ την εμφάνιση των παιδιών της. «Ναι, αυτό σημαίνει ότι αφήνω τις κόρες μου να πάνε στο σχολείο με όποια ρούχα θέλουν. Δεν απαιτώ, ούτε ζητάω να χτενίσουν τα μαλλιά τους, εκτός κι αν αρχίζουν να μοιάζουν σαν φωλιά αρουραίων. Είμαι βέβαιη ότι αυτό έχει αναστατώσει αρκετούς γονείς ή δασκάλους, αλλά δεν με νοιάζει. Ο υπόλοιπος κόσμος λέει στις κόρες μου ότι η εμφάνισή τους είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα, εγώ όμως αρνούμαι να συμμετάσχω σε αυτό. Και αν οι κόρες μου ρωτήσουν τη γνώμη μου για ένα ντύσιμο, η πρώτη μου απάντηση είναι πάντα: «Εσύ πώς νιώθεις; Είσαι άνετα;» Αν επιμένουν να εστιάζουν στο πώς φαίνονται, τους ξαναρωτάω πώς νιώθουν για την εμφάνισή τους, γιατί αυτό είναι που έχει μεγαλύτερη σημασία», εξηγεί η Dana Suchow.

alogooures-gia-koritsia.jpg

Κορίτσι κάθεται στο κρεβάτι και διαβάζει

Bigstock

Τι προτείνει η ίδια:

  • Δώστε προσοχή στο πώς μιλάτε για τον εαυτό σας
  • Μιλήστε για το τι μπορούν να κάνουν τα σώματα, όχι για το πώς φαίνονται.
  • Βοηθήστε τα παιδιά να κατανοήσουν ότι δεν υπάρχει ένας κοινός σωματότυπος.
  • Αντί να καθησυχάζετε το παιδί σας ότι «δεν είναι χοντρό», ρωτήστε το:

«Γιατί χρησιμοποιείς αυτή τη λέξη;»

«Γιατί νιώθεις έτσι;»

«Τι σημαίνει αυτό για σένα;»

«Τι πιστεύεις γι 'αυτό;»

«Τι λένε τα παιδιά στο σχολείο για σένα;»

Βοηθήστε το παιδί σας να βρει δραστηριότητες που το κάνουν να νιώθει δυνατό

Πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι η άσκηση και οι σωματικές δραστηριότητες μπορούν να είναι καταπληκτικά εργαλεία για να γνωρίσουν καλύτερα το σώμα τους. Ενθαρρύνετε το παιδί σας να βρει μια δραστηριότητα για να το κάνει να κινηθεί και να το βοηθήσει να δει όλα τα καταπληκτικά πράγματα που μπορεί να κάνει το σώμα του.

drastiriotites-savvatokuriako-3.jpg

Αγόρι χοροπηδάει πάνω στο κρεβάτι του.

Bigstock

Ενθαρρύνετε υγιεινές συμπεριφορές

Το να μάθει το παιδί από μικρή ηλικία να τρέφεται σωστά, το βοηθά να είναι υγιές και να έχει καλή ψυχολογία. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα τρώει λιχουδιές ή αγαπημένα σνακ.

«Δεν περιορίζουμε τα επιδόρπια και τις καραμέλες», είπε στο INSIDER η συνήγορος του παιδιού Tonya McKenzie. «Πρέπει να διδάξετε στα παιδιά πώς να κάνουν επιλογές και να εξισορροπούν την υγιεινή διατροφή τους με ορισμένα σνακ. Η απαγόρευση έχει πάντα το αντίθετο αποτέλεσμα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Με πληροφορίες από edit.sundayriley.com, insider.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved