Πώς μοιάζει η κρίση πανικού μέσα από την ταινία «Ο Παπουτσωμένος Γάτος»

Πολλοί γονείς λένε ότι είναι μια σκηνή που θέλουν να δείξουν στα παιδιά τους.

Πώς μοιάζει η κρίση πανικού μέσα από την ταινία «Ο Παπουτσωμένος Γάτος»
Clips, Clips, and More Clips/YouTube

Ο Γάτος Σπιρουνάτος, που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε μέσα από την ταινία Shrek επέστρεψε μέσα από τη δική του ταινία και μας βοηθά να μιλήσουμε στα παιδιά μας για το άγχος και την κρίση πανικού.

Αν και τον έχουμε συνηθίσει να μπλέκεται μέσα σε περίεργες καταστάσεις, περιπέτειες, να ολοκληρώνει με επιτυχία τις αποστολές του, στη νέα του ταινία, «Ο Παπουτσωμένος Γάτος: H Τελευταία Επιθυμία», μας μαθαίνει ότι ακόμη και οι πιο γενναίοι τύποι που λατρεύουν την περιπέτεια, έχουν συναισθήματα.

Ο γραφίστας της Dreamworks, Prashanth Cavale, ο οποίος δημιούργησε την κρίση πανικού, έγραψε στο Twitter στις 18 Ιανουαρίου, «Νιώθω ευγνώμων που δημιούργησα την σκηνή της κρίσης πανικού στην νέα ταινία "Ο Παπουτσωμένος Γάτος: H Τελευταία Επιθυμία" και ενθουσιασμό που βλέπω όλη την αγάπη που έχει πάρει στα social media…». Στο τέλος πρόσθεσε ότι ο Perro, ο σύντροφος του Γάτου Σπιρουνάτου, που είναι δίπλα του τη στιγμή που παθαίνει κρίση πανικού, είναι το «είδος του φίλου που όλοι χρειαζόμαστε».

Στην ταινία ο Σπιρουνάτος έχει σπαταλήσει τις οχτώ από τις εννιά ζωές του και η επιθυμία του είναι να ξανακερδίσει τις χαμένες ζωές του πίσω. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιου του όμως, χάνει την αυτοπεποίθησή του και έρχεται αντιμέτωπος με πολλά και διάφορα συναισθήματα, που μάλιστα πολλοί από εμάς θα ταυτιστούν, όπως φόβο, άγχος και πανικό.

Ξαπλώνει επάνω σε ένα δέντρο στο δάσος, έχει τα μάτια του κλειστά, έχει ταχυκαρδία, αναπνέει βαριά και έχει το στόμα ανοιχτό. Ο φίλος του ξαπλώνει επάνω στην κοιλιά του, περιμένοντας υπομονετικά να περάσει η κρίση πανικού, δείχνοντας ανησυχία. Ο Σπιρουνάτος του χαϊδεύει το κεφάλι και σύντομα ηρεμεί καθώς η κρίση πανικού, περνά.

Ένας χρήστης σχολίασε στο Twitter «πόσο αληθινό έμοιαζε όλο αυτό» ενώ ένας άλλος σχολίασε: «Απίστευτη δουλειά... βλέποντας τόσο ρεαλιστικά την κρίση πανικού, είναι πραγματικά ένας θησαυρός!».

Ένας άλλος θαυμαστής της ταινίας έγραψε: «Φίλε μου, παραλίγο να κλάψω! Παθαίνω κρίσεις πανικού και ξέρω πώς είναι, το αποτυπώσατε τόσο αληθινά!».

Σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στo CNN ο σκηνοθέτης Joel Crawford είπε ότι ήθελε να ταξιδέψουν τους θεατές σε ένα «ταξίδι που α αποτυπώνει όλα τα συναισθήματα της ζωής» και αν μας ρωτάτε, το κατάφεραν.

Κρίσεις πανικού και άγχος στην παιδική ηλικία

Για σχεδόν 1 στα 5 παιδιά που βιώνουν άγχος, ένας αριθμός που έχει σχεδόν διπλασιαστεί από την πανδημία και μετά, το να γνωρίζουν πώς είναι μια κρίση πανικού από έναν αγαπημένο και γενναίο χαρακτήρα μπορεί να είναι αρκετά βοηθητικό

Σύμφωνα με τη Mayo Clinic μία έως δύο κρίσεις πανικού μπορεί να συμβούν κάποια στιγμή στη ζωή ενός ανθρώπου. Αυτές οι προσωρινές σοβαρές σωματικές αντιδράσεις μπορεί να σας κάνουν να πιστεύετε ότι παθαίνετε καρδιακή προσβολή, πεθαίνετε ή χάνετε τον έλεγχο.

Μερικά από τα συμπτώματα:

  • αίσθηση κινδύνου
  • ταχυκαρδία
  • δύσπνοια
  • αίσθηση παλμών
  • εφίδρωση ή τρέμουλο
  • πονοκέφαλο
  • μούδιασμα ή ζάλη
  • ναυτία ή κράμπες στην κοιλιά
  • ρίγη ή εξάψεις

Η Mayo Clinic προσθέτει επίσης ότι θα πρέπει να ζητάτε βοήθεια από κάποιον γιατρό αν παθαίνετε κρίσεις πανικού, ειδικά όταν επηρεάζουν συχνά τη ζωή σας και αυτό γιατί μπορεί να επιδεινωθούν αν δεν θεραπευθούν.

Τέλος, ως μαμάδες θα πούμε μόνο τούτο: θέλουμε περισσότερες παιδικές ταινίες που θα βοηθούν τα αγχώδη παιδιά να διαχειριστούν το άγχος τους και τα προβλήματα ψυχικής υγείας που προκύπτουν.

πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved