Όταν το παιδί μιλάει για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο

Αυτοί είναι οι πιο συχνοί λόγοι που ένα παιδί παιδί μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο ενικό.

Όταν το παιδί μιλάει για τον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο
Bigstock

Οι επικοινωνιακές δεξιότητες των παιδιών εξελίσσονται καθώς μεγαλώνουν και αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον τους. Ωστόσο, μερικές φορές μπορεί να υπάρξει καθυστέρηση λόγου ή στασιμότητα.

Επίσης, ενδέχεται να παρατηρήσετε ότι το παιδί σας μιλάει στο τρίτο πρόσωπο για τον εαυτό του, χρησιμοποιώντας αντωνυμίες «αυτός», «αυτή» ή το όνομά του ως υποκείμενο της πρότασης.

monaxiko-paidi-2.jpg

Τα πιο συχνά αίτια

Πρώτα απ 'όλα, είναι απαραίτητο να λάβετε υπόψη την ηλικία του παιδιού, καθώς ο συγκεκριμένος τρόπος έκφρασης μπορεί να είναι μέρος της ανάπτυξής του. Εάν είναι ήδη στην προσχολική ηλικία και συνεχίζει να μιλάει στο τρίτο πρόσωπο, πρέπει να αναρωτηθείτε αν μιμείται αυτό που παρατηρεί στο σπίτι. Για παράδειγμα, αν του λέτε "η μαμά είναι κουρασμένη" ή "ο μπαμπάς δεν μπορεί να παίξει μαζί σου αυτή τη στιγμή", είναι πιθανό να επαναλάβει αυτή τη διατύπωση όταν μιλά για τον εαυτό του.

Παιδική ψύχωση

Η παιδική ψύχωση περιλαμβάνει μια ευρεία ομάδα διαταραχών που έχουν μια κοινή βάση: το παιδί δεν μπορεί να διαφοροποιήσει την εσωτερική πραγματικότητα από την εξωτερική. Επομένως, οι λανθασμένες αντιλήψεις, οι παράλογες σκέψεις και οι φαντασιώσεις θεωρούνται αληθινές και προκαλούν σύγχυση και παρεμβάσεις στην καθημερινότητά του.

giortes-melagxolia-paidi.jpg

Διαταραχές στο φάσμα του αυτισμού

Η ΔΑΦ μπορεί να επηρεάσει διαφορετικά κάθε παιδί. Το να μιλάει για τον εαυτό του σε τρίτο ή δεύτερο πρόσωπο ή με ερωτήσεις είναι συνηθισμένο σε όσους έχουν ΔΑΦ και αποτελεί ένα σημαντικό προειδοποιητικό σημάδι.

Πότε να αναζητήσετε βοήθεια

Εν ολίγοις, οι αιτίες που το παιδί σας αναφέρεται στον εαυτό του στο τρίτο πρόσωπο μπορεί να είναι ποικίλες και δεν είναι όλες εξίσου σοβαρές.Ίσως πρόκειται για μια απλή καθυστέρηση στην επικοινωνία ή ενδέχεται να υπάρχει μια σημαντική διαταραχή που απαιτεί θεραπεία.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικευμένοι επαγγελματίες , όπως παιδίατροι, νευρολόγοι, ψυχίατροι, παιδοψυχολόγοι και λογοθεραπευτές είναι μερικοί από τους ειδικούς που μπορούν να βοηθήσουν στον προσδιορισμό των αιτιών και να σας υποδείξουν τι να κάνετε. Επομένως, όταν έχετε αμφιβολίες, αναζητήστε καθοδήγηση και απαντήσεις. Η έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση είναι σημαντική τόσο για σας όσο και για το ίδιο το παιδί.

Πηγή: youaremom.com

DPG Network
Δείτε επίσης
© 2012-2023 Mothersblog.gr - All rights reserved