Τρόποι για να καταλάβετε αν το παιδί σας είναι χαρούμενο

Αυτά τα σημάδια δείχνουν ότι το παιδί σας είναι χαρούμενο

Τρόποι για να καταλάβετε αν το παιδί σας είναι χαρούμενο
Bigstock

Οι γονείς έχουμε μια άμεση ευθύνη για την ευτυχία και συναισθηματική ευημερία των παιδιών μας.

Ως πρότυπα, θα πρέπει να οικοδομήσουμε μια συναισθηματική σύνδεση με τα παιδιά μας ώστε να διαβάζουμε τα συναισθήματά τους.

Ένα παιδί δεν μπορεί να προσποιείται την ευτυχία ή τη λύπη (γιατί ως γονείς ξέρετε αν λέει αλήθεια ή όχι!), οπότε αν το παιδί σας έχει τις παρακάτω συμπεριφορές σημαίνει ότι είναι μια χαρά!

Δεν χρησιμοποιεί παθητικό λεξιλόγιο

Η φράση ενός δυστυχισμένου παιδιού είναι το «γιατί μου συμβαίνει πάντα αυτό;», σε αντίθεση με το «τι μπορώ να κάνω με την κατάστασή αυτή». Προσέξτε λοιπόν σημάδια όπως αυτολύπηση και συναισθήματα κατάθλιψης, που υποδηλώνουν γενική δυσφορία και θλίψη.

Λειτουργεί κανονικά

Με τον όρο κανονικά εννοούμε ότι το παιδί σας κοιμάται και τρώει καλά χωρίς μεγάλη γκρίνια ή περισπασμούς.

Έχει φίλους

Τα δυστυχισμένα παιδιά μαλώνουν με το περιβάλλον τους, και φοβούνται διαρκώς μήπως κριθούν. Και εξαιτίας αυτού, είναι υπερβολικά εσωστρεφή. Αν το παιδί σας είναι κοινωνικό και του αρέσει να μιλάει και να παίζει με άλλα παιδάκια, τότε σίγουρα είναι ένα παιδί χαρούμενο.

Έχει ευτυχισμένους γονείς

Τα παιδιά, ως γνωστόν, μιμούνται τους γονείς τους. Εάν βλέπουν ότι έχετε μια θετική στάση απέναντι στη ζωή, και ότι είστε φωτεινοί άνθρωποι θα είναι και εκείνα. Ενώ αν σας έχει κλέψει η θλίψη και η μαυρίλα, τότε και εκείνα θα είναι μίζερα και απογοητευμένα με τα πάντα γύρω τους.

Κάνουν όνειρα

Τα παιδιά που έχουν προσδοκίες, φιλοδοξίες, στόχους σίγουρα έχουν ενέργεια και όρεξη για να πετύχουν όλα όσα επιθυμούν.
Είναι ανεξάρτητα

Τα χαρούμενα παιδιά συνήθως έχουν μια αίσθηση περιέργειας μέσα τους και είναι ανοιχτά στην εξερεύνηση αυτής της περιέργειας και του κόσμου γύρω τους. Αυτό τους κάνει μαθητές γεμάτους απορίες.

Με πληροφορίες από: smartparents.sg

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved