Πώς να αντιμετωπίσετε τις εκρήξεις των παιδιών σε δημόσιους χώρους

Πέντε τρόποι να βοηθήσετε τα παιδιά όταν έχουν εκρήξεις

Πώς να αντιμετωπίσετε τις εκρήξεις των παιδιών σε δημόσιους χώρους
Little boy hispanic kid wearing casual sporty jacket crazy and mad shouting and yelling with aggressive expression and arms raised. frustration concept. Bigstock

Γνωρίζατε ότι υπάρχουν δύο είδη εκρήξεων των παιδιών; Υπάρχει το είδος όπου το παιδί σας λέει τι θέλει, σας μαλώνει και κοιτάζει να δει πώς αντιδράτε σε αυτό. Αυτές τις ονομάζουμε επιφανειακές εκρήξεις. Έπειτα, υπάρχει το άλλο είδος, όπου το παιδί σας είναι απαρηγόρητο, τρέχει μακριά ή κλαίει ανεξέλεγκτα, και δεν σας ακούει καν, πόσο μάλλον να ακούσει τη λογική. Αυτά τα ονομάζουμε βαθιές εκρήξεις.

Κάθε τύπος απαιτεί πολύ διαφορετικές τεχνικές αντιμετώπισης. Το πρώτο βήμα είναι να ξέρετε ποιο είδος ξεσπάσματος αντιμετωπίζετε. Τα νήπια συχνά ξεκινούν με ένα επιφανειακό ξέσπασμα - «το θέλω!», «αγόρασέ μου μια σοκολάτα, τώρα!» - και στη συνέχεια διαλύονται σε μια ανεξέλεγκτη έκρηξη.

Χρειαζόμαστε λοιπόν πολύ διαφορετικές τακτικές για να ανατρέψουμε τις εκρήξεις των μικρών μας.

Πέντε τρόποι για να αντιμετωπίσετε τις εκρήξεις

Προσπαθήστε να εντοπίσετε τις εκρήξεις πριν αρχίσουν πραγματικά και χρησιμοποιήστε αυτές τις μεθόδους για να το αποτρέψετε πριν να μετατραπεί σε ολική κατάρρευση:

Απαντήστε με ήρεμο τόνο

Ακόμη και όταν είστε εκνευρισμένες, αν ανταποκριθείτε ήρεμα θα αποτρέψετε την περαιτέρω κλιμάκωση της συζήτησης.

Εξηγήστε με τρόπο που μπορεί να καταλάβει το παιδί σας

Θυμηθείτε, δεν καταλαβαίνουν την κατάσταση όπως εσείς. Αποφύγετε τη σύνθετη γλώσσα, τη λογική ή το συλλογισμό και βοηθήστε τα να καταλάβουν γιατί τώρα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για αυτό που σας ζητούν.

Θέστε έγκαιρες προσδοκίες

Αντί για "θα το κάνουμε αργότερα", δώστε ένα συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο: "μπορούμε να πάμε στο πάρκο αφού ψωνίσουμε" ή "θα πάμε στο πάρκο την Παρασκευή". Αυτό δείχνει στο παιδί σας ότι λαμβάνετε σοβαρά υπόψη το αίτημά του, την επιθυμία και τα συναισθήματά του.

Ξεκινήστε με το «ναι»

Το "ναι" μπορεί επίσης να σημαίνει όχι όταν ορίζετε την προσδοκία μετά. Για παράδειγμα: «Ναι, μπορεί να έχεις ένα μπισκότο, αλλά μετά το δείπνο» ή «Ναι, μπορούμε να πάμε στην παιδική χαρά, αλλά αφού γευματίσουμε με τον παππού».
Αποσπάστε την προσοχή του παιδιού με ένα σχέδιο

Μερικές φορές οι προσπάθειές σας θα εξακολουθούν να καταλήγουν σε δάκρυα και αυτό είναι εντάξει.

Αποσπάστε την προσοχή του παιδιού σας σχεδιάζοντας το πράγμα που θέλει, μαζί

Κάντε τους ερωτήσεις ή βάλτε τους να σας πουν τι τους αρέσει σε αυτό το πράγμα που σας ζητάνε. Για παράδειγμα, «τι είδους μπισκότο θα ήθελες μετά το δείπνο;» ή «θα ήθελες περισσότερο να πάμε στο πάρκο από το μπισκότο;»
Kαλή σας επιτυχία!

Με πληροφορίες από: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved