Πώς νιώθει το παιδί σας όταν του μιλάτε και το κοιτάτε στα μάτια

Γιατί είναι σημαντικό να κοιτάζετε το παιδί σας στα μάτια όταν του μιλάτε.

Πώς νιώθει το παιδί σας όταν του μιλάτε και το κοιτάτε στα μάτια
bigstockphoto.com

Τα παιδιά αναζητούν συνεχώς την αποδοχή και την αγάπη των γονιών τους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο σας κάνουν συνεχώς ερωτήσεις, ζητούν να τα παρακολουθείτε κάθε φορά που λένε κάτι ή έρχονται να σας αγκαλιάσουν.

Πέρα από το χρόνο που πρέπει να αφιερώνετε στα παιδιά σας, εξίσου σημαντική είναι και η οπτική επαφή.

Όταν τα μωρά είναι μικρά, η οπτική επαφή βοηθά να τεθούν τα θεμέλια πάνω στα οποία μαθαίνουν να μιλούν, σύμφωνα με το Allina Health. Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, η οπτική επαφή εξακολουθεί να είναι σημαντική, αλλά για διαφορετικούς λόγους.

mwro optiki epafi

Ας δούμε μερικούς από αυτούς:

Τα παιδιά νιώθουν σημαντικά όταν τα κοιτάζετε

Τα παιδιά είναι πολύ διαισθητικά. Ξέρουν πότε είστε αγχωμένοι ή πότε σας απασχολεί κάτι. Όταν λοιπόν σταματάτε αυτό που κάνετε για να τα κοιτάξετε όταν σας μιλούν, τα παιδιά αισθάνονται σημαντικά.Σύμφωνα με το RaisingChildren.net.au , η θετική προσοχή κάνει τα παιδιά να αισθάνονται ότι οι γονείς ενδιαφέρονται για αυτά. Αυτό τα βοηθά να έχουν καλή εικόνα για τον εαυτό τους ενισχύοντας την αυτοπεποίθησή τους.

Η επαφή με τα μάτια δείχνει στα παιδιά ότι τα αγαπάτε

Οι περισσότεροι γονείς μπορεί να μη το γνωρίζουν, όμως ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να δείξουν αγάπη στα παιδιά τους είναι με την οπτική επαφή. Όσο περισσότερη οπτική επαφή υπάρχει με το παιδί, τόσο περισσότερη αγάπη νιώθει.

'Oπως αναφέρει το BrightCourse , επειδή η δύναμη της οπτικής επαφής είναι μεγάλη, δεν πρέπει να κοιτάζετε στα μάτια τα παιδιά όταν θέλετε να τα επιπλήξετε ή να εκφράσετε τη δυσαρέσκεια για τις πράξεις τους.

Απεναντίας… Κάθε φορά που εκφράζετε την αγάπη και τη στοργή σας κοιτάζοντάς τα στα μάτια, τα παιδιά θα συνδέουν την οπτική επαφή με τα συναισθήματά σας γι΄αυτά.

optiki epafi me moro

Τα παιδιά αισθάνονται μια στενή σύνδεση μαζί σας

Οι γονείς μπορούν να δώσουν στα παιδιά τους όλα τα υλικά αγαθά του κόσμου. Όμως, εάν δεν υπάρχει οπτική επαφή, σύμφωνα με το TulsaKids , τότε η σχέση μεταξύ γονέων και παιδιών μπορεί να αποδειχθεί αδύναμη καθώς μεγαλώνουν.

Το κλειδί είναι να κάνετε τα παιδιά να αισθάνονται ότι ακούγονται και ότι είναι σημαντικά. Και όσο αυτό επιτυγχάνεται με σταθερή οπτική επαφή, η σύνδεση θα παραμείνει ισχυρή κατά την παιδική ηλικία και μετά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved