Πώς να κάνετε μία μετακόμιση πιο εύκολη για το παιδί σας

Πώς να κάνετε μία μετακόμιση πιο εύκολη για το παιδί σας
Φωτογραφία από τον χρήστη Ketut Subiyanto στο Pexels

Είστε δασκάλα, στρατιωτικός, ηθοποιός, ή τελοσπάντων κάνετε ένα επάγγελμα που σας αναγκάζει να μετακινείστε από πόλη σε πόλη; Το παιδί σας αναγκάζεται να αλλάζει συχνά σχολείο, και να ξεκινάει τη ζωή του από την αρχή;

Σας προτείνουμε ορισμένους τρόπους για να γίνει αυτή η διαδικασία πιο ανώδυνη τόσο για εσάς, όσο και για το παιδί σας.

Στα παιδιά δεν αρέσουν οι αλλαγές. Η μετακόμιση σε μια νέα πόλη μπορεί να είναι μια συντριπτική εμπειρία, ειδικά για τα παιδιά, τα οποία η μετακόμιση μοιάζει με αποχαιρετισμό σε οτιδήποτε οικείο. Το άγχος τους πηγάζει από το να αποχαιρετήσουν τους φίλους και τους δασκάλους τους, καθώς και από τις σκέψεις να προσαρμοστούν σε ένα νέο σχολείο.

Ως γονιός, μπορεί να είναι αποκαρδιωτικό να βλέπεις το παιδί σου να παλεύει με τους φόβους του.

metakomizei oikogeneia

Φωτογραφία από τον χρήστη Karolina Grabowska στο Pexels

Τι μπορείτε να κάνετε για να είναι η μετάβαση πιο εύκολη για το παιδί σας;

Προετοιμασία

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να αρχίσετε να προετοιμάζετε το παιδί πολύ πριν από τη μετακόμιση. Παρέχοντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες για τη νέα πόλη και το σπίτι σας θα διασφαλίσετε ότι το παιδί είναι κατάλληλα προετοιμασμένο. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να εμπλέκετε το παιδί στη λήψη αποφάσεων κατάλληλων για την ηλικία του σχετικά με τη μετακόμιση, όπως να του επιτρέπετε να επιλέξει τη διακόσμηση του νέου του δωματίου.

Φυσικά μην ξεχάσετε να του εξηγήσετε ότι οι σημαντικές πτυχές της ζωής του όπως το κατοικίδιό του ή ακόμα και τα αγαπημένα του παιχνίδια θα παραμείνουν μαζί του.

skili se kouta

Photo by Erda Estremera on Unsplash

Πάνω από όλα, βεβαιωθείτε ότι τόσο κατά τη διάρκεια της μετάβασης, όσο και μετά τη μετακόμιση, το παιδί γνωρίζει ότι είστε εκεί για να απαντήσετε σε τυχόν απορίες που μπορεί να έχει.

Κρατήστε τη ρουτίνα

Αν τηρηθεί η παλιά του ρουτίνα, το παιδί θα αποκτήσει μια αίσθηση οικειότητας. Ακόμη, όταν φτιάχνετε το σπίτι, φροντίστε να αρχίσετε από το δωμάτιο του παιδιού, ώστε να αντλεί άνεση από οικεία αντικείμενα.

metakomisi

Photo by Markus Spiske on Unsplash

Κρατήστε επαφή με παλιούς φίλους

Ένα μεγάλο μέρος του άγχους για τα παιδιά είναι να χάσουν τους φίλους τους, και επίσης ανησυχούν για το πώς θα κάνουν νέους. Είναι σημαντικό για εσάς να ενημερώσετε ότι η μετεγκατάσταση δεν σημαίνει ότι θα χάσει επαφή με παλιούς φίλους.

Ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, φυσικά, μπορείτε να προτείνετε τρόπους διατήρησης της επαφής, είτε πρόκειται για τηλεφωνική κλήση, επιστολή ή επικοινωνία μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Επίσης, η οργάνωση ενός αποχαιρετιστηρίου πάρτι ή η βοήθεια τους να δημιουργήσουν ένα λεύκωμα με αναμνήσεις των φίλων τους ίσως να τους βοηθήσει ψυχολογικά.

Φυσικά πρώτα θα πρέπει να ρωτήσετε αν και το παιδί το επιθυμεί, γιατί μπορεί να μην είναι σε θέση να ανταπεξέλθει σε ένα πάρτι αποχωρισμού.

mama paketarei

Φωτογραφία από τον χρήστη Andrea Piacquadio στο Pexels

Προετοιμασία των παιδιών για την αλλαγή του σχολείου

Μπορείτε να το κάνετε αυτό εμπλέκοντας το παιδί σας όσο περισσότερο μπορείτε στη διαδικασία επιλογής σχολείων. Το παιδί σας θα είναι πιο ευτυχισμένο αν γνωρίζει ότι οι ανάγκες του είναι σημαντικές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved