Γιατί είναι σημαντικό να λέτε στα παιδιά σας «σ΄αγαπώ»

  • Νιώθουν ευτυχισμένα
  • Δημιουργείται σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας
  • Ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους
  • Νιώθουν χαρά
  • Αισθάνονται αποδεκτά
  • Νιώθουν ασφάλεια
  • Δεν φοβούνται
  • Είναι αισιόδοξα
Γιατί είναι σημαντικό να λέτε στα παιδιά σας «σ΄αγαπώ»

Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι να λέτε στα παιδιά σας «σ’ αγαπώ»; Αυτές οι δύο λεξούλες έχουν τεράστια δύναμη καθώς τα βοηθά να νιώθουν αποδεκτά και να είναι χαρούμενα.

Κι όχι μόνο. Υπάρχουν πολλοί ακόμα λόγοι που πρέπει να τους λέτε «σ’ αγαπώ» κάθε μέρα και όχι μόνο όταν είναι μικρά.

Νιώθουν ευτυχισμένα

Η αγάπη που εισπράττουν τα παιδιά από τους γονείς τα κάνει ευτυχισμένα. Νιώθουν ότι μεγαλώνουν σε ένα στοργικό, υγιές περιβάλλον όπου μπορούν να εκφράσουν ελεύθερα τα συναισθήματά τους.

Δημιουργείται σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ σας

Είναι φυσιολογικό να υπάρχουν συγκρούσεις και λογομαχίες μεταξύ σας αλλά τα παιδιά γνωρίζουν ότι τα αγαπάτε και ότι επιδιώκετε να κάνετε το καλύτερο για αυτά ειδικά όταν εκφράζεται συχνά την αγάπη σας. Επομένως, μην ξεχνάτε να λέτε « σ’ αγαπώ» όσο πιο συχνά μπορείτε.

empistosini me paidia

Ενισχύεται η αυτοεκτίμησή τους

Όταν λέμε σε ένα παιδί ότι το αγαπάμε πολύ, δείχνουμε ότι το αποδεχόμαστε όπως είναι. Αυτό το βοηθά να αγαπήσει τον εαυτό του και να τον αποδεχτεί με τις όποιες αδυναμίες του. Μην ξεχνάτε ότι είναι πολύ σημαντικό για ένα παιδί να έχει αυτοεκτίμηση από μικρή ηλικία. Ένα άτομο που καταφέρνει να καταλάβει ότι είναι πολύτιμο για τους άλλους, εκτιμά καλύτερα τον εαυτό του.

Νιώθουν χαρά

Είτε είστε 5 είτε 95 ετών, έχετε ανάγκη να ακούτε ότι σας νοιάζονται κι ότι σας αγαπούν. Δύο τόσο απλές λέξεις μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την πορεία μιας κακής μέρας ή ολόκληρη τη ζωή σας. Σκεφτείτε λοιπόν πόσο σημαντικό είναι για ένα παιδί να ακούει καθημερινά από τους γονείς του ότι το αγαπούν.

Αισθάνονται αποδεκτά

Η συγχώρεση είναι μια άλλη εκδήλωση αγάπης γιατί όταν αγαπάμε συγχωρούμε και λάθη. Τα παιδιά που νιώθουν ότι τα αγαπούν, ξέρουν ότι ακόμα και όταν κάνουν ένα λάθος, θα συγχωρεθούν. Αυτό δεν σημαίνει ότι προσπερνάτε ή παραβλέπετε τα λάθη τους αλλά τους τα επισημαίνετε με αγάπη και σεβασμό. Ως εκ τούτου, μαθαίνετε στα παιδιά σας ότι το να κάνουν λάθος είναι ανθρώπινο και ότι δεν υπάρχει τίποτα για να ντρέπονται.

giati einai simadiko na lete sagapo sta paidia

Νιώθουν ασφάλεια

Η στοργή και η αγάπη βοηθούν τα μικρά να μεγαλώσουν ήρεμα και ασφαλή και από αυτή την άποψη, αυτές οι δύο λεξούλες έχει μεγάλο αντίκτυπο στη συναισθηματική τους ευεξία.

Δεν φοβούνται

Εκφράζοντας τη στοργή για τα παιδιά σας τα βοηθάτε να διώξουν τους φόβους τους, για οποιοδήποτε λόγο. Οι άνθρωποι που νιώθουν ότι τους αγαπούν είναι πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις τρομακτικές και ανασφαλείς στιγμές της ζωής τους.

Είναι αισιόδοξα

Το να γνωρίζουν τα παιδιά ότι τα αγαπάτε, αισθάνονται πολύτιμα και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στη ζωή τους. Τους δίνει ελπίδα να πετύχουν αυτό που έχουν σκοπό να κάνουν, γνωρίζοντας ότι έχουν εσάς στο πλευρό σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved