Πέντε πράγματα για τα οποία οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να «πειράζουν» τα παιδιά

  • Πόσο αθώα είναι τα πειράγματα των γονιών στα παιδιά
  • Γιατί πρέπει να σκέφτονται δυο και τρεις φορές πριν πειράξουν τα παιδιά τους για ορισμένα θέματα.
Πέντε πράγματα για τα οποία οι γονείς δεν πρέπει ποτέ να «πειράζουν» τα παιδιά

Τα πειράγματα μεταξύ γονιού και παιδιού είναι συχνά και αρκετές φορές ενισχύουν την επικοινωνία μεταξύ τους.

Ωστόσο, εκείνο που πρέπει να έχουν κατά νου οι γονείς είναι να μπορούν διαχωρίσουν το αθώο πείραγμα από ένα άκομψο ή άστοχο σχόλιο.

Και μπορεί όταν οι γονείς πειράζουν τα παιδιά τους να έχουν τις καλύτερες προθέσεις, ωστόσο πιθανόν να χρειαστεί να σκεφτούν δεύτερη φορά τα σχόλιά τους για να δουν αν είναι όντως κάτι αστείο ή κάτι περισσότερο από αυτό.

Επειδή το πείραγμα απέχει ελάχιστα από τον εκφοβισμό, σύμφωνα με το HealthDay, πρέπει όσα λένε να είναι καλά ζυγισμένα. Κι αυτό, γιατί πολλά παιδιά δεν έχουν ακόμη αναπτύξει την κατανόηση της αφηρημένης σκέψης.

Ας δούμε για ποια πράγματα δεν πρέπει να «πειράζουν» οι γονείς τα παιδιά τους

goneise den prepei na peirazoun ta paidia

Γιατί είναι ντροπαλά

Πολλές φορές, σύμφωνα με το Center for Effective Parenting , η συστολή σχετίζεται άμεσα με την αυτοεκτίμηση. Και εξαιτίας αυτού, αν οι γονείς πειράζουν τα παιδιά τους ότι είναι ντροπαλά, εν αγνοία τους δεν κάνουν τίποτα άλλο από το να μειώνουν ακόμη περισσότερο αυτή την αυτοεκτίμηση.Τα πειράγματα και η κριτική κάνουν τα παιδιά να παραμένουν κλειστά και να είναι λιγότερο πρόθυμα να αλληλεπιδράσουν κοινωνικά από φόβο ότι θα τα πειράξουν ακόμα περισσότερο.

Εξωτερική εμφάνιση

Πολλές φορές, τα παιδιά δεν συνειδητοποιούν ότι έχουν ένα χαρακτηριστικό που τα κάνει μοναδικά. Όταν αυτό το χαρακτηριστικό επισημαίνεται με αστείο τρόπο, τα παιδιά γίνονται ευαίσθητα στο πώς φαίνονται. Και όταν συμβεί αυτό, αισθάνονται ανασφαλή.Σύμφωνα με το Psychology Today, τα παιδιά που δέχονται πειράγματα από τους γονείς τους για την εμφάνισή τους είναι πιο πιθανό να εκφοβίζονται καθώς μεγαλώνουν. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η αυτοεκτίμησή τους έχει ήδη μειωθεί ως αποτέλεσμα των σχολίων των γονιών τους που πίστευαν ότι ήταν αστεία αλλά κατέληξαν να είναι επιζήμια για την πνευματική ανάπτυξη των παιδιών. Ως αποτέλεσμα, τα παιδιά είναι λιγότερο πιθανό να υπερασπιστούν τον εαυτό τους και να δέχονται τον εκφοβισμό επειδή δεν έχουν διδαχθεί διαφορετικά.

Φόβοι

Είναι φυσιολογικό τα παιδιά να έχουν φόβους. Και καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, αυτοί οι φόβοι αλλάζουν. Αλλά ένα πράγμα που πρέπει να παραμένει σταθερό είναι ότι τα παιδιά πρέπει να νιώθουν υποστήριξη για τους φόβους τους. Το Child Mind Institute αναφέρει ότι, οι γονείς δεν πρέπει να υποτιμούν τους φόβους των παιδιών, απεναντίας πρέπει να τα βοηθήσουν να τον αντιμετωπίσουν, σύμφωνα με τη δημοσίευση.

goneise den prepei na peirazoun ta paidia1

Σωματικό βάρος

Όταν οι γονείς πειράζουν τα παιδιά τους για το σωματικό τους βάρος , μπορεί να σκέφτονται ότι στο τέλος θα καταφέρουν να τα πείσουν να χάσουν κιλά. Ανεξάρτητα από το σκεπτικό, τα πειράγματα σχετικά με το βάρος δεν πρέπει να γίνονται, καθώς το μόνο που θα δημιουργήσει είναι μια ανθυγιεινή σχέση με το φαγητό. Σύμφωνα με το WebMD, επειδή τα παιδιά αγχώνονται για την εμφάνισή τους τρώνε ως απάντηση στο στρες. Επίσης, ενδέχεται να αναπτύξουν διατροφικές διαταραχές.

Επιλογή ρούχων

Τα παιδιά επιλέγουν ρούχα που τα κάνουν να νιώθουν καλά με τον εαυτό τους. Μπορεί να μην ταιριάζει πάντα με τον τρόπο που θέλουν οι γονείς, αλλά τα κάνει χαρούμενα, κάτι που χτίζει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθησή τους. 'Οπως αναφέρει το Today's Parent , όταν τα παιδιά επιλέγουν τα ρούχα τους, όχι μόνο αισθάνονται ότι έχουν τον έλεγχο αλλά μπορούν επίσης να δημιουργήσουν τη δική τους ταυτότητα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εάν τα παιδιά επιλέγουν ακατάλληλα ρούχα, οι γονείς δεν πρέπει να παρέμβουν. Μια λογική συζήτηση σχετικά με το γιατί η επιλογή ρούχων είναι ακατάλληλη για την περίσταση, αρκεί.

Πηγή: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved