Τέσσερις τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να αποβάλει το άγχος (vid)

  • Διαλογισμός πριν τον ύπνο
  • Βαθιά ανάσα
  • Εξάσκηση στην αυτογνωσία
  • Διατάσεις
Τέσσερις τρόποι για να βοηθήσετε το παιδί σας να αποβάλει το άγχος (vid)

Καθημερινά τα παιδιά μας βομβαρδίζονται με πολλές πληροφορίες: χρόνο οθόνης, διαδίκτυο, σχολείο και ένα γεμάτο πρόγραμμα δραστηριοτήτων που τα κάνει να εξαντλούνται και να αγχώνονται. Οι ζωές τους είναι πολυάσχολες - και, είτε το πιστεύετε είτε όχι, τα γλυκά μας παιδιά όσο και να θέλουν δεν μπορούν να το διαχειριστούν όλο αυτό.

Ένας από τους πιο τυπικούς τρόπους για τους γονείς να αναγνωρίσουν τα σημάδια άγχους ή κατάθλιψης είναι όταν ένα παιδί δυσκολεύεται να κοιμηθεί. Τα παιδιά σήμερα γενικά κοιμούνται μία ώρα λιγότερο τη νύχτα από ό,τι πριν από 25 χρόνια. Άλλα σημάδια άγχους στα παιδιά περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, στομαχόπονους, τικ και υπερκινητικότητα.

Υπάρχει όμως ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να βοηθήσουμε τα παιδιά μας να αντιμετωπίσουν και να επεξεργαστούν το άγχος τους: ο διαλογισμός. Μια πρακτική διαλογισμού μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση του άγχους στα παιδιά και να αποτρέψει την επικράτηση του στρες. Είναι επίσης ένας υπέροχος τρόπος για να βοηθήσετε τα παιδιά να αποφορτίζονται και να χαλαρώνουν μετά από μια κουραστική μέρα, κάτι που τα προετοιμάζει για έναν ήσυχο ύπνο.

tropoi na apovalei to paidi to agxos 3

Μην ανησυχείτε- δεν χρειάζεται να τρομάζετε αγαπημένες μαμάδες. Δεν χρειάζεται να ξέρετε εσείς διαλογισμό για να βοηθήσετε τα παιδιά σας. Παρακάτω θα δείτε μερικούς εύκολους τρόπους για να βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει τα βασικά και να βρει την εσωτερική του ηρεμία.

Διαλογισμός πριν τον ύπνο

Οι διαλογισμοί πριν τον ύπνο είναι πολύ χρήσιμοι για να ηρεμήσουν το νευρικό σύστημα και να μειώσουν τις ορμόνες του στρες πριν από τον ύπνο. Γενικά, λέμε ότι ένα παιδί μπορεί να κάνει διαλογισμό τόσα λεπτά όσα αντιστοιχούν στην ηλικία του. Ωστόσο, εάν ο διαλογισμός βοηθά το παιδί σας να χαλαρώσει, μπορεί να συνεχιστεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και θα διευκολύνει τη μετάβαση στον ύπνο.

Πώς να αρχίσετε:

Δημιουργήστε ένα ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον στην κρεβατοκάμαρα του παιδιού σας με απαλό φως, απαλή μουσική, ακόμη και με κάποιο άρωμα που θα βάλετε τον χώρο. Καθίστε οκλαδόν μαζί στο πάτωμα και πάρτε συγχρονισμένες αναπνοές.

Βαθιά ανάσα

Η βαθιά αναπνοή είναι μια εξαιρετική τεχνική για να διδάξετε το παιδί σας. Η αναπνοή μας βοηθά να αποφορτιζόμαστε με πολλούς τρόπους. Όταν ένα παιδί είναι νευρικό, ανήσυχο ή καταπονημένο, η βαθιά αναπνοή μπορεί να το βοηθήσει να επιστρέψει στην ισορροπία του.

Διδάσκοντας βαθιά αναπνοή στο σπίτι, μπορείτε να βοηθήσετε το παιδί σας να θυμάται να χρησιμοποιεί αυτήν την τεχνική σε δύσκολες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όπως για παράδειγμα στο σχολείο, πριν ή μετά από ένα απαιτητικό τεστ.

Πώς να αρχίσετε:

Ξεκινήστε εστιάζοντας στην αναπνοή τους. Μιλήστε για το πού στο σώμα μπορούν να αισθανθούν την αναπνοή τους. Στη μύτη τους; Τον λαιμό; Το στήθος; Την κοιλιά; Ζητήστε τους να μετρήσουν ενώ αναπνέουν. Εισπνεύστε για τρία δευτερόλεπτα, κρατήστε την αναπνοή σας για τρία δευτερόλεπτα, εκπνεύστε για τρία δευτερόλεπτα και σταματήστε για τρία δευτερόλεπτα—μέχρι να ξεκινήσετε ξανά.

tropoi na apovalei to paidi to agxos 2

Εξάσκηση στην αυτογνωσία

Μάθετε στο παιδί να αλλάζει την προσοχή του από το πολυάσχολο μυαλό του στο κουρασμένο σώμα του.

Πώς να αρχίσετε:

Βάλτε το παιδί σας να ξαπλώσει και βοηθήστε το να χαλαρώσει κάθε μυ ονομάζοντας όλα τα μέρη του σώματος ένα-ένα με μια ήρεμη, στοργική φωνή. Εξασκηθείτε στις βαθιές αναπνοές καθώς προχωράτε. Μερικά παιδιά τα βοηθά να ακούνε ταυτόχρονα και μια χαλαρωτική μουσική.

Αν το παιδί σας είναι αρκετά αγχωμένο, κάντε του μασάζ στα πόδια, τις πατούσες, τα χέρια, τις παλάμες ή την πλάτη. Το απαλό άγγιγμα της μαμάς έχει επίσης ηρεμιστικό αποτέλεσμα.

Διατάσεις

Εάν στο παιδί σας αρέσει να κινείται, οι διατάσεις θα μπορούσε να είναι ένας καλός τρόπος για να χαλαρώσουν. Τα περισσότερα μαθήματα διατάσεων για παιδιά περιλαμβάνουν επίσης χρόνο για χαλάρωση και διαλογισμό.

Πώς να αρχίσετε:

Ψάξτε στο διαδίκτυο και βρείτε βίντεο με διατάσεις, που απευθύνονται σε παιδιά. Εμείς για να σας βοηθήσουμε, βρήκαμε ένα και το βάζουμε παρακάτω.





πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved