Συμβουλές για την ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω πανδημίας

  • Συμβουλές για την ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω πανδημίας δημοσίευσε η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων
  • Τι προτείνουν οι ειδικοί;
Συμβουλές για την ψυχική υγεία των παιδιών εν μέσω πανδημίας

Ο κορονοϊός εξακολουθεί να μαστίζει την υφήλιο και η νέα μετάλλαξη Όμικρον βρίσκεται την περίοδο αυτή στο επίκεντρο ερευνών. Οσονούπω κλείνουμε δύο χρόνια εν μέσω πανδημίας και αναμφίβολα ο κορονοϊός έχει επιπτώσεις στην ψυχική και όχι μόνο υγεία των παιδιών όλων των ηλικιών.

Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιάτρων δημοσίευσε πρόσφατα οδηγίες για τη φροντίδα των συναισθηματικών αναγκών των παιδιών την περίοδο αυτή με στόχο να βοηθήσει τους γονείς να βοηθήσουν και αυτοί με τη σειρά τους τα παιδιά να διαχειριστούν τα συναισθήματα που τους έχει προκαλέσει η πανδημία. Σύμφωνα με τους ειδικούς, 1 στα 4 παιδιά δηλώνει ότι βιώνει κάποιου είδους κατάθλιψη και 1 στα 5 άγχος και στρες.

Οι οδηγίες αυτές απευθύνονται και σε παιδιάτρους, οι οποίοι σύμφωνα με το AAP (American Academy of Pediatricians) είναι πηγή ενημέρωσης για τους γονείς και πιθανά οι άνθρωποι που θα καλέσουν πρώτοι σε περίπτωση ανάγκης.

psuxiki ugeia paidiwn 1

Τι προτείνουν οι ειδικοί;

Σύμφωνα με τις οδηγίες των ειδικών είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τα παιδιά διαφορετικών ηλικιών και με τις εκάστοτε ανάγκες τους, βιώνουν διαφορετικά την πανδημία. Επίσης, το ΑΑP προτείνει στους παιδιάτρους να προσέχουν τυχόν συμπτώματα κατάθλιψης ή στρες στα παιδιά και τις οικογένειές τους και να δίνουν την απαραίτητη σημασία στην συναισθηματική τους κατάσταση. Αυτή μπορεί να περιλαμβάνει και αλλαγές στην συμπεριφορά ή τη διάθεση.

Επιπλέον, οι ειδικοί συμβουλεύουν να δίνεται προσοχή σε κοινωνικοοικονομικές αλλαγές που μπορεί να βιώνει η οικογένεια συνεπώς και τα παιδιά. Για παράδειγμα η έλλειψη φαγητού και η μη σωστή σίτιση έχει αρνητικές επιπτώσεις στην σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών.

Τέλος, σημαντικό θεωρείται να αποκτήσουν τα παιδιά υγιεινές συνήθειΕς όπως τον περιορισμό της έκθεσης σε οθόνες, τον επαρκή ύπνο, την κατανάλωση υγιεινών γευμάτων και τη σωματική δραστηριότητα.

Πηγή πληροφοριών: moms.com / Medican Xpress

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved