Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά ότι θα πάρουν λιγότερα δώρα φέτος

  • Λιγότερα τα δώρα των φετινών γιορτών.
  • Τι να πείτε στο παιδί για τα χριστουγεννιάτικα δώρα που θα πάρει φέτος και θα είναι πιο λίγα σε σχέση με άλλες χρονιές. 
Πώς να προετοιμάσετε τα παιδιά ότι θα πάρουν λιγότερα δώρα φέτος

Το τελευταίο πράγμα που θέλετε τις γιορτές είναι ένα απογοητευμένο παιδί επειδή δεν πήρε τα δώρα που υπολόγιζε ή ήθελε.

Αν γνωρίζετε ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα υπάρχουν τόσα δώρα κάτω από το δέντρο, πώς το εξηγείτε στο παιδί σας;

Σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες:

xristougenniatika dora

Προετοιμάστε το έγκαιρα

Ξέρετε ήδη πώς είναι τα οικονομικά σας αλλά κι αν θα μπορέσουν οι θείοι και οι παππούδες να ανταλλάξουν δώρα μαζί σας. Κάντε μια χαλαρή συζήτηση με το παιδί σας , ενημερώντάς το εκ των προτέρων ότι φέτος υπάρχει μια οικονομική στενότητα.

Εάν έχετε απολυθεί, θα πρέπει να καταλάβει ότι αυτό σημαίνει λιγότερο εισόδημα, άρα, λιγότερα χρήματα για να αγοράσετε πράγματα. Είναι πιθανό το παιδί σας να απογοητευτεί, αλλά τονίστε ότι είναι απλώς προσωρινό. Λογικά θα εκτιμήσουν την ειλικρίνειά σας.

xristougenniatika dora2

Εστιάστε σε αυτά που έχει

Ας υποθέσουμε ότι συνήθως το παιδί σας παίρνει περίπου πέντε έως επτά δώρα και φέτος μπορεί να είναι μόνο δύο έως τρία. Συζητήστε μαζί του λέγοντάς του ότι πρέπει να αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τα δύο δώρα που θα πάρει. Ακόμα και αν δεν είναι σε θέση να το αντιληφθεί πλήρως, τονίστε ότι ορισμένες οικογένειες μπορεί να μην είναι σε θέση να προσφέρουν ούτε ένα δώρο στα παιδιά τους.

Μερικές φορές είναι δύσκολο, ειδικά για τα μικρότερα παιδιά, να καταλάβουν γιατί ο φίλος τους πήρε ένα PlayStation και εκείνα ένα βιβλίο ή ένα απλό παιχνίδι. Αναφερθείτε σε όλα εκείνα τα παιχνίδια έχουν ήδη και ζητήστε να σας πουν τι θα ήθελαν πραγματικά να αποκτήσουν μόλις έχετε την οικονομική δυνατότητα.

xristougenniatika dora1

Κάντε έξυπνη επιλογή

Αν έχετε ήδη αποφασίσει το ποσό που θα διαθέσετε για την αγορά του δώρου του παιδιού σας, κάντε από νωρίς έρευνα αγοράς. Ακόμα κι αν το δώρο δεν είναι αυτό που έχει ζητήσει το παιδί σας, αφιερώστε λίγο χρόνο για να βρείτε κάτι που θα το ενδιαφέρει και θα το ξαφνιάσει ευχάριστα μόλις το δει.

Εκείνο που πρέπει να γίνει κατανοητό από τα παιδιά είναι ότι θα πρέπει να είμαστε εξίσου ευγνώμονες για όσα έχουμε. Κι ότι το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων δεν είναι ποιος παίρνει τι ή πόσα αλλά η προσφορά.

Πηγή: theparentcue.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved