Δέκα φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στο παιδί σας όταν κλαίει (εικόνες)

  • Κλάμα παιδιού: Φράσεις που πρέπει να αποφεύγετε να λέτε.
  • Οι περισσότεροι γονείς χρησιμοποιούν συγκεκριμένες φράσεις κάθε φορά που κλαίει το παιδί τους.
Δέκα φράσεις που δεν πρέπει να λέτε στο παιδί σας όταν κλαίει (εικόνες)

Τα παιδιά μέσα από το κλάμα εκφράζουν τον πόνο, την δυσαρέσκεια, την ανάγκη τους να ικανοποιηθεί μια επιθυμία, ακόμα και την κούρασή τους.

Πρέπει να έχετε κατά νου ότι όταν τα παιδιά κλαίνε, υπάρχει πάντα ένας λόγος. Και παρόλο που για εσάς μπορεί να είναι ανόητο ή κάτι ασήμαντο, για αυτά είναι κάτι πολύ σοβαρό.

Μια θεμελιώδης πτυχή της ανατροφής των παιδιών είναι η επικύρωση των συναισθημάτων τους, όχι η συγκράτησή τους. Αν χρειάζεται να κλάψουν, δεν χρειάζεται να τα σταματήσετε ή να τα ντροπιάζετε γι' αυτό.

Δεν πρέπει ποτέ να υπονοείτε ότι το κλάμα είναι κακό.

klama paidiou5

Τι δεν πρέπει να πείτε στο παιδί σας όταν κλαίει

Σταμάτα να κλαις τώρα!

Όταν λέμε αυτού του είδους τις φράσεις, καταπιέζουμε την έκφραση των συναισθημάτων των παιδιών. Είναι πολύ καλύτερο να χρησιμοποιείτε πιο ενσυναίσθητες φράσεις, οι οποίες θα βοηθήσουν το παιδί να ηρεμήσει.

Τα αγόρια δεν κλαίνε

Αυτή είναι μια πολύ επιζήμια και άδικη φράση. Με αυτό, μεταδίδετε ένα πολύ σεξιστικό μήνυμα, καθώς λέτε στον γιο σας ότι τα αγόρια πρέπει να καταπιέζουν τα συναισθήματά τους.

Το κλάμα είναι για μωρά και δεν εσύ είσαι πια μωρό

Με αυτή τη φράση τονίζετε ότι το κλάμα είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ντρέπεται και άρα να κρατήσει μέσα σου όλα όσα νιώθει. Πρέπει να ξεκαθαρίσετε ότι η ανάγκη για κλάμα δεν οφείλεται σε ανωριμότητα, ούτε είναι κάτι αποκλειστικό για τα μωρά.

Θα κλάψεις για αυτό;

Μερικές φορές ο λόγος για το κλάμα του παιδιού μας μπορεί να μας φαίνεται ανόητος, αλλά παρόλα αυτά, πρέπει να καταλάβετε ότι η συναισθηματική του ανάπτυξη είναι διαφορετική από τη δική σας . Για αυτόν τον λόγο, δεν πρέπει να λέτε στα μικρά ποιος είναι ένας καλός λόγος για να κλαίνε και ποιος όχι.

Πάντα κλαις, δεν ξέρεις να κάνεις κάτι άλλο!

Εάν χρησιμοποιείτε αυτή τη φράση συχνά, θα καταλήξετε να καταπιέζετε τα συναισθήματα των παιδιών σας τα οποία θα καταλάβουν ότι το κλάμα είναι κάτι αρνητικό που πρέπει να κρύψουν. Επιπλέον βλάπτει σημαντικά την αυτοεκτίμησή τους , καθώς αντιλαμβάνονται ότι από τη στιγμή που κλαίνε δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.

Αν πρόκειται να κλάψεις, θα σου δώσω εγώ έναν λόγο να κλάψεις

Η χρήση αυτής της απειλής δεν είναι ποτέ καλή επιλογή. Η βία δεν μπορεί ποτέ να χρησιμοποιηθεί από τους γονείς ως μέσο εκπαίδευσης των παιδιών τους.

Δείτε και τις υπόλοιπες φράσεις στη gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved