Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να συγκεντρώνεται

Τι να κάνετε αν το παιδί σας δεν μπορεί να συγκεντρωθεί σε τίποτα.

Πώς θα βοηθήσετε το παιδί σας να μάθει να συγκεντρώνεται

Η αδυναμία ενός παιδιού να συγκεντρωθεί συχνά επηρεάζει την καθημερινότητά του. Οι λόγοι αδυναμίας συγκέντρωσης ποικίλουν: μπορεί να είναι λόγω κούρασης, υπερκινητικότητας ακόμα και λόγω άγχους.

Από τη στιγμή που έχετε διασταυρώσει ότι το παιδί σας δεν έχει διάσπαση προσοχής, μπορείτε να το βοηθήσετε να περιορίσει τους περισπασμούς , ακολουθώντας τα εξής:

Δώστε σαφείς και απλές οδηγίες

Προσπαθήστε να μην υπερφορτώνετε το παιδί σας με πάρα πολλές οδηγίες. Ζητήστε να κάνει ένα πράγμα τη φορά κι όχι βομβαρδίζοντάς το με όσα πρέπει να κάνει.

Χρησιμοποιείστε ένα χρονόμετρο

Ρυθμίστε ένα χρονοδιακόπτη για το πόσο χρόνο έχει στη διάθεσή να κάνει κάτι πριν από ένα γρήγορο σνακ. Μπορείτε να αυξήσετε το χρόνο λίγο-λίγο καθώς το παιδί σας παρουσιάζει βελτίωση στην εστίαση.

Κάντε προγραμματισμένα διαλείμματα

Τα παιδιά πρέπει να σηκωθούν, να κινούνται και να κάνουν κάτι διαφορετικό μετά το πέρας μιας εργασίας. Θα επωφεληθούν από το να αφιερώσουν λίγο χρόνο για να ξεκουραστούν και να επαναφορτίσουν τις …μπαταρίες τους.

paidi kai sigedrosi1

Ασκήσεις αναπνοής

Η σταθερή, διαφραγματική αναπνοή επιβραδύνει τον καρδιακό ρυθμό και καθαρίζει το μυαλό, κάνοντας πιο εύκολη την συγκέντρωση. Βοηθήστε τα παιδιά σας να μάθουν να αναπνέουν σωστά, κι αν χρειάζεται να κάνουν ασκήσεις αναπνοής έστω και για ένα λεπτό.

Αποφύγετε τους περισπασμούς

Η προσοχή των παιδιών αποσπάται εύκολα . Για το λόγο αυτό όταν κάνουν κάτι, φροντίστε να μην υπάρχουν περισπασμοί, όπως ανοιχτή τηλεόραση , μουσική ή ακόμα κι άλλα άτομα στο δωμάτιο.

Διατηρήστε τα σωματικά ενεργά

Οι σωματικές δραστηριότητες όπως η ποδηλασία, το ποδόσφαιρο κ.λπ., δεν είναι μόνο καλές για το σώμα τους, αλλά και για το μυαλό τους. Βοηθά τα παιδιά να εστιάσουν καλύτερα σε αυτό που κάνουν.

Με πληροφορίες από το understood.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved