Τρεις τρόποι για να ηρεμήσετε το νήπιο χωρίς τη χρήση οθόνης

Πώς θα ηρεμήσετε το μικρό σας χωρίς να του βάλετε το αγαπημένο του παιδικό ή κάποιο άλλο  βίντεο στο κινητό ή το τάμπλετ;

Τρεις τρόποι για να ηρεμήσετε το νήπιο χωρίς τη χρήση οθόνης

Τα νήπια είναι γνωστό ότι έχουν συχνά ξεσπάσματα. Ο έλεγχος των συναισθημάτων τους είναι κάτι που επιτυγχάνεται σταδιακά μετά από αρκετή υπομονή και φυσικά βοήθεια.

Η χρήση οθόνης είναι ίσως ο πιο εύκολος τρόπος για να ηρεμήσει ένα παιδί που κλαίει, φωνάζει ή γκρινιάζει, όχι όμως και ο πιο "σωστός". Τα παιδιά μπορεί να ξεχνιούνται βλέποντας το αγαπημένο τους παιδικό, παίζοντας το αγαπημένο τους παιχνίδι ή βλέποντας ένα βίντεο, με αυτόν τον τρόπο όμως δεν τα βοηθάμε να κατανοήσουν και να μάθουν να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους. Τι μπορείτε να κάνετε λοιπόν αντί αυτού;

Μιλήστε του για τη συμπεριφορά του

Όσο κι αν κάποιες φορές φαίνεται ότι η συζήτηση δεν αποδίδει, ο διάλογος με το νήπιο έστω και υποσυνείδητα επηρεάζει τη συμπεριφορά του. Αιτιολογώντας στο μικρό σας γιατί ο λόγος που κλαίει ή γκρινιάζει δεν είναι σοβαρός, του παρουσιάζεται μία εντελώς διαφορετική ανάλυση και εκδοχή των συναισθημάτων τους. Το βοηθάτε να κατανοήσει τι είναι αυτό που νιώθει και κυρίως γιατί το νιώθει.

Αποφορτίστε το συναισθηματικά

Πώς θα το κάνετε αυτό; Παίξτε επιτόπου ένα παιχνίδι αισθήσεων ή μυαλού. Για παράδειγμα ρωτήστε το να σας πει πέντε πράγματα μπλε χρώματος που βλέπει γύρω του. Σύμφωνα με την Amanda Reuter, σύμβουλος ψυχικής υγείας, αυτό θα βοηθήσει το παιδί να περάσει από το συναισθηματικό κομμάτι του εγκεφάλου του, στο λογικό κι έτσι να ηρεμήσει.

Μεταδώστε του θετικά vibes

Μπορεί να μην είναι εύκολο, διατηρώντας όμως την ψυχραιμία και την ηρεμία σας όταν το νήπιο κλαίει ή φωνάζει, θα έχετε καλύτερα αποτελέσματα. Πάρτε το μία αγκαλιά, κρατήστε του τα χέρια και δώστε του το μεγαλύτερο χαμόγελό σας. Όπως το στρες και τα νεύρα, έτσι και η ηρεμία είναι μεταδοτικά.

Πηγή: parents.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved