Μήπως το παιδί σας είναι μία μικρή ιδιοφυία;

Τα έξι σημάδια που θα σας το δείξουν.

Μήπως το παιδί σας είναι μία μικρή ιδιοφυία;

Το κάθε παιδί είναι ξεχωριστό και έχει τα δικά του χαρακτηριστικά που το κάνουν μοναδικό. Υπάρχουν όμως και μερικά παιδιά ιδιοφυίες. Η εξυπνάδα και η ιδιαιτερότητά τους είναι εμφανείς από την πολύ μικρή τους ακόμα ηλικία, για να μπορείτε όμως να αναγνωρίσετε τα σημάδια, θα πρέπει να τα γνωρίζετε.

Ποια είναι αυτά;

Μίλησε νωρίτερα από το αναμενόμενο

Η ομιλία μπορεί να δείξει πολλά για την ανάπτυξη και τα χαρακτηριστικά ενός παιδιού. Εάν μίλησε νωρίτερα σε σχέση με τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του και μάλιστα εάν πολύ γρήγορα άρχισε να χρησιμοποιεί εκφράσεις στο λόγο του, ίσως έχετε μπροστά σας μία μικρή ιδιοφυία.

Έχει έφεση στην ανάγνωση

Το μικρό σας λατρεύει την ανάγνωση και κατάφερε να διαβάσει πολύ γρήγορα, χωρίς να δυσκολευτεί; Η ευκολία στην ανάγνωση είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό των παιδιών που θεωρούνται ιδιοφυίες.

Είναι ένας μικρός ειδήμων

Τα παιδιά που χαρακτηρίζονται από ευφυία συνήθως έχουν ένα ταλέντο ή κάποιο χόμπι. Επίσης, τους αρέσουν οι συζητήσεις με μεγαλύτερους και έχουν την ικανότητα να αποστηθίζουν και να αφομοιώνουν πληροφορίες πολύ γρήγορα.

Του αρέσουν οι αριθμοί, τα κουίζ και τα παζλ

Τα παιδιά-ιδιοφυίες συνήθως χαρακτηρίζονται από τελειομανία και όταν λύνουν ένα κουίζ ή ολοκληρώνουν ένα παζλ νιώθουν μεγάλη χαρά και ικανοποίηση.

Πηγή: bundoo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved