Επτά σημάδια που μαρτυρούν ότι το παιδί σας είναι κακομαθημένο

Μήπως το παιδί σας είναι κακομαθημένο; 

Επτά σημάδια που μαρτυρούν ότι το παιδί σας είναι κακομαθημένο

Υπάρχουν αρκετά σημάδια που δείχνουν αν το παιδί σας είναι κακομαθημένο και ότι τα όρια έχουν ξεπεραστεί και θα πρέπει να μπει ένα μέτρο.Βέβαια, εκείνο που πρέπει να θυμούνται οι γονείς είναι ότι ποτέ το παιδί δεν γίνεται από μόνο του κακομαθημένο, κάποιος έχει συμβάλλει σε αυτό, και η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική τους.

Αν λοιπόν σας προβληματίζει η συμπεριφορά του παιδιού σας, και θέλετε να διαπιστώσετε αν είναι όντως κακομαθημένο, δείτε ποια είναι τα ανησυχητικά σημάδια:

Δεν παίζει καλά με τους συνομηλίκους του

Η κακή συμπεριφορά και η έλλειψη συνεργασίας με τα άλλα παιδιά πρέπει να σας προβληματίσει και να δείτε από που προέρχεται. Αν δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι αλλά οφείλεται στο γεγονός ότι θέλει απλά να περνάει το δικό του, θα πρέπει να παρέμβετε.

Δεν λέει ποτέ "ευχαριστώ"

Αν το παιδί δεν αισθάνεται την ανάγκη να είναι ευγενικό ή να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του, προφανώς πιστεύει ότι δικαιωματικά του ανήκουν κάποια πράγματα. Αυτή η συμπεριφορά όμως ενδέχεται να του δημιουργήσει πρόβλημα στις μελλοντικές του σχέσεις και επίσης θα μάθει να μην είναι ικανοποιημένο με όσα έχει.

Δεν είναι γενναιόδωρο

Μπορεί τα παιδιά να είναι εγωκεντρικά από τη φύση τους, όμως, είναι σημαντικό μεγαλώνοντας να μπορεί να επιδείξει γενναιοδωρία.

Έχει έλλειψη ενσυναίσθησης

Εάν το παιδί σας δεν έχει τη δυνατότητα να συντονιστεί με τα συναισθήματα των άλλων θα πρέπει να σας προβληματίσει.

Έχει πολλά ξεσπάσματα

Ένα από τα πιο ενδεικτικά σημάδια της συμπεριφοράς ενός κακομαθημένου παιδιού, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους του, είναι τα επαναλαμβανόμενα ξεσπάσματα οργής και θυμού, μέσα και έξω από το σπίτι.

Δεν έχει μέτρο

Τα παιδιά έχουν ανάγκη τα όρια για να αισθάνονται ασφαλή. Αν λοιπόν το παιδί σας δεν ξέρει πότε να σταματά, αντιδρά άσχημα όταν του μιλάτε, και δεν συμμορφώνεται, προφανώς κι έχει χαθεί το μέτρο ( αν υποθέσουμε ότι υπήρξε ποτέ).

Ζητά συνεχώς περισσότερα

Δεν είναι ικανοποιημένο με όσα έχει και θέλει πάντα κάτι άλλο. Για παράδειγμα, ακόμα και αν του ικανοποιείτε την επιθυμία του για παγωτό, στη συνέχεια θα σας ζητήσει σοκολάτα, ακόμα κι αν δεν τη θέλει.

Πηγή:bestlifeonline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved