Πώς θα διαχειριστούν τα παιδιά τα συναισθήματά τους στο lockdown

Τα καλύτερα apps για παιδιά - Πώς θα διαχειριστούν τα συναισθήματά τους και θα μείνουν ήρεμα κατά τη διάρκεια του lockdown

Πώς θα διαχειριστούν τα παιδιά τα συναισθήματά τους στο lockdown

Διανύουμε μια περίοδο γεμάτη αβεβαιότητα, άγχος και στρες. Στρες που λαμβάνουν και τα παιδιά μας.

Αν και τα παιδιά προσαρμόζονται εύκολα σε καταστάσεις, για την ακρίβεια, πολύ πιο εύκολα από όλους από εμάς τους γονείς εξαρτάται αν θα κάνουμε την κατάσταση αυτή πιο εύκολη ή δύσκολη για εκείνα ανάλογα με τη στάση μας. Μην ξεχνάτε πως τα παιδιά έχουν πολύ ευαίσθητες κεραίες και αντιλαμβάνονται τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς μας.

Πλησιάζουν τα Χριστούγεννα και τα παιδιά για ακόμη μια φορά κλήθηκαν να αφήσουν πίσω το σχολείο τους, τον δάσκαλό τους και τους συμμαθητές τους. Μπορεί να φαίνεται εύκολο για εκείνα όμως δεν είναι.

Κάποια παιδιά με όλες αυτές τις αλλαγές παρουσιάζουν διαταραχή μετατραυματικού στρες, σύγχυση, θυμό πυροδοτώντας έτσι αγχογόνα ερεθίσματα όπως το φόβο. Φόβο να μην νοσήσουν, φόβο να μην νοσήσει κάποιος δικός τους, φόβο μην τυχόν και δεν επιστρέψουν ξανά στο σχολείο.

Το σημαντικό λοιπόν είναι να μάθετε στα παιδιά σας να διαχειρίζονται την κατάσταση.

Πώς θα το καταφέρετε αυτό; Υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που βοηθούν τα παιδιά να χαλαρώσουν, να ηρεμίσουν και να αποφορτιστούν.

Δείτε ποιες είναι στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved