Ρουτίνα μετά το σχολείο: Γιατί είναι σημαντική για τα παιδιά;

Ποια είναι τα οφέλη της απογευματινής ρουτίνας για τα παιδιά; 

Ρουτίνα μετά το σχολείο: Γιατί είναι σημαντική για τα παιδιά;

Στα σχολεία επέστρεψαν χιλιάδες μαθητές και ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να προσαρμοστούν στο νέο καθημερινό τους πρόγραμμα.

Τα περισσότερα παιδιά έχουν ένα φορτωμένο πρόγραμμα με εξωσχολικές δραστηριότητες και ελάχιστο ελεύθερο χρόνο τις καθημερινές. Ωστόσο, ακόμα κι έτσι, η καθιέρωση μιας ρουτίνας μετά την επιστροφή από το σχολείο έχει σημαντικά οφέλη όχι μόνο για τους μαθητές αλλά για ολόκληρη την οικογένεια.

Οφέλη μιας ισορροπημένης ρουτίνας μετά το σχολείο

Η καθιέρωση μιας ρουτίνας μετά το σχολείο βοηθά το παιδί να έχει ένα σταθερό πρόγραμμα. Με αυτό τον τρόπο θα αισθάνεται ασφάλεια καθώς θα γνωρίζει τι έχει να κάνει και ποιες ώρες.Η ρουτίνα βοηθά παράλληλα και τους γονείς αφού ξέρουν τις υποχρεώσεις των παιδιών τους και οργανώνουν και οι ίδιοι ανάλογα το χρόνο τους. Ετσι, τα νεύρα, οι φωνές και οι διαφωνίες μειώνονται σημαντικά καθώς το πρόγραμμα είναι γνωστό σε όλους.

Ακολουθεί ένα παράδειγμα ρουτίνας μετά το σχολείο

Πλύσιμο χεριών

Με την επιστροφή του από το σχολείο το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνει το παιδί είναι να πλύνει τα χέρια και το πρόσωπό του. Είναι μια κίνηση που θα γίνεται πλέον μηχανικά, ειδικά την περίοδο που διανύουμε.

Οργάνωση της σχολικής τσάντας

Είναι σημαντικό για το παιδί να μάθει να ετοιμάζει μόνο του την σχολική τσάντα από μικρή ακόμα ηλικία. Η συνδρομή των γονιών πρέπει να είναι επικουρική, αποφεύγοντας να κάνουν όσα είναι ευθύνη του παιδιού τους.

Απογευματινό σνακ

Ένα σνακ μετά το σχολείο θα ενισχύσει τη διάθεση του παιδιού και παράλληλα θα μειώσει την πείνα μέχρι το βραδινό.

Ώρα μελέτης

Η δημιουργία ενός συγκεκριμένου χώρου για μελέτη στο σπίτι ( ιδανικά στο δωμάτιό του) θα βοηθήσει τα παιδιά να επικεντρωθούν στο διάβασμα και να ολοκληρώσουν πιο γρήγορα τις εργασίες τους,

Βραδινό

Το να καθίσετε και να γευματίσετε όλοι μαζί μπορεί να μην είναι πάντα εφικτό, είναι όμως μια καλή συνήθεια που καλό είναι να καθιερώσετε.

Πηγή: everymum.ie

back to school afierwma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved