Τι εννοούν πραγματικά τα παιδιά όταν λένε «βαριέμαι»;

Βαριούνται πραγματικά ή όχι; 

Τι εννοούν πραγματικά τα παιδιά όταν λένε «βαριέμαι»;

Πολλές φορές το παιδί παραπονιέται ότι βαριέται και γκρινιάζει λέγοντας ότι δεν έχει κάτι να κάνει.

'Αλλες φορές το εννοεί πραγματικά και άλλες μπορεί να θέλει να δηλώσει άλλα πράγματα.

«Η πλήξη δεν είναι ούτε καλή ούτε κακή», δήλωσε στο popsugar η Sandra Stone, PhD, κοινωνιολόγος, ερευνήτρια και συγγραφέας με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στη μελέτη του παιδικού παιχνιδιού και της ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την Sandra Stone, η πλήξη είναι απλώς μια «απώλεια ενδιαφέροντος» και μπορεί να πάρει πολλές μορφές στα παιδιά. Έτσι, ακόμη και αν ένα παιδί ορίσει το χαμένο ενδιαφέρον του ως πλήξη, θα μπορούσε να οφείλεται σε κάτι άλλο εντελώς διαφορετικό και αξίζει τον κόπο οι γονείς να αναζητήσουν τι είναι αυτό.

«Τα παιδιά μπορούν επίσης να χάσουν το ενδιαφέρον τους για οτιδήποτε λόγω κούρασης», είπε. « Ίσως χρειάζονται λίγο χρόνο να ξεκουραστούν και να ανακτήσουν την όρεξη και τις δυνάμεις τους».

Ένα άλλο ενδεχόμενο είναι η ανάγκη για ανθρώπινη επικοινωνία. «Η λέξη« πλήξη »θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως« Πρέπει να είμαι με κάποιον που με αγαπά », είπε η Sandra Stone. Οι γονείς πρέπει να αφήσουν στην άκρη τα πολλά πράγματα που απαιτούν το χρόνο τους και να καθίσουν με το παιδί τους, να μιλήσουν, να το αγκαλιάσουν.

Επίσης το παιδί λέγοντας "βαριέμαι" μπορεί να περιμένει από τους γονείς να του παρέχουν έτοιμες λύσεις για το τι μπορεί να κάνει.

«Ζητήστε του να εξηγήσει τι εννοούν όταν λένε ότι βαριούνται. Η συνομιλία μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε εάν το παιδί είναι εξαντλημένο ή απλά χρειάζεται την προσοχή σας», προσθέτει η Sandra Stone.

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα παιδιά που κατευθύνονται ακούσια να κάνουν πάντα κάτι, συνήθως με τη μορφή οργανωμένων, προγραμματισμένων δραστηριοτήτων, σταματούν να είναι αυτόνομα , δεν είναι ανεξάρτητα και δεν δείχνουν ενδιαφέρον ή περιέργεια για κάτι καινούριο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved