Πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο «ζωγραφική» στα παιδιά;

Τι μαθαίνουν τα παιδιά μέσα από τη ζωγραφική;

Πόσο σημαντικό είναι το κεφάλαιο «ζωγραφική» στα παιδιά;

Μπορεί η πρώτη του ζωγραφιά να μοιάζει με… μουντζούρες, αλλά το σχέδιο είναι ένα σημαντικό μέρος της ανάπτυξης των παιδιών σας.

Γιατί είναι σημαντικό;

Τα παιδιά ζωγραφίζουν για να εκφράσουν αυτό που αισθάνονται και σκέφτονται. Το σχέδιο είναι μια ιδιαίτερα σημαντική διέξοδος για τα παιδιά που δεν έχουν ακόμα τις λεκτικές ικανότητες να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους. Όταν ένα παιδί ζωγραφίζει κάτι οικείο σε αυτό, για παράδειγμα, μια γάτα, έχει την ευκαιρία να σκεφτεί τι γνωρίζει και πώς αισθάνεται απέναντι σε αυτό το ζώο.

Χρησιμοποιούν τη μνήμη τους για να θυμηθούν αυτά που γνωρίζουν για τις γάτες, με τη σειρά τους να επεκτείνουν τις ικανότητές τους συγκέντρωσης.

Το σχέδιο βοηθά επίσης στην ανάπτυξη δεξιοτήτων χειραγώγησης που θα βοηθήσουν τα παιδιά να γράψουν. Το πρώτο στάδιο είναι αυτό του «πειραματισμού» όπου τα μικρά παιδιά μαθαίνουν πώς να κάνουν σημάδια ή μουντζούρες σε χαρτί. Ο στόχος εδώ είναι να δούμε τι μπορούν να κάνουν μέσω της πρακτικής και της επανάληψης.

Όταν τα παιδιά αποκτήσουν μεγαλύτερο έλεγχο των στυλό τους, είναι πιθανό να δείτε κυκλικά σχέδια και το έργο να καταλαμβάνει λιγότερο μέρος από το χαρτί.

Καθώς τα παιδιά είναι σε θέση να δημιουργούν συνεχώς κύκλους και γραμμές, μπορεί να δείτε κύκλους με γραμμές που ακτινοβολούν από αυτούς. Το επόμενο στάδιο είναι όπου αυτοί οι κύκλοι και οι γραμμές αρχίζουν να γίνονται αντικείμενα όπως οι άνθρωποι, καθώς τα παιδιά είναι σε θέση να αντιπροσωπεύουν αυτό που σκέφτονται.

Με συνεχή πρακτική, αρχίζουν να εμφανίζονται λεπτομέρειες, όπως άνθρωποι με δάχτυλα και φρύδια.

Πηγή: under5s.co.nz

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved