Καλοκαίρι, ήλιος και θάλασσα με τα παιδιά μου: Τρία «sos» για να είμαστε όλοι ασφαλείς

Καλοκαίρι και παιχνίδι με τον ήλιο και τη θάλασσα, θα λέγαμε, πως… ταυτίζονται για τα περισσότερα παιδιά – αν όχι για όλα! 

Καλοκαίρι, ήλιος και θάλασσα με τα παιδιά μου: Τρία «sos» για να είμαστε όλοι ασφαλείς

Καλοκαίρι και παιχνίδι με τον ήλιο και τη θάλασσα, θα λέγαμε, πως… ταυτίζονται για τα περισσότερα παιδιά – αν όχι για όλα! Το μεγάλο «ζητούμενο» για τους γονείς είναι να παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά τους για να χαρούν το παιχνίδι τους χωρίς απρόοπτα, χωρίς δυσάρεστες εκπλήξεις. Με δύο νήπια, ηλικίας λίγο μετά τα δύο το ένα και λίγο μετά τα τέσσερα το άλλο, γνωρίζω καλά πως δεν περνούν «όλα» από το χέρι των γονιών, όμως είναι πραγματικότητα το ότι εμείς μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες συνθήκες για να χαρούμε όλοι μαζί τον ήλιο και τη θάλασσα.

Τρεις είναι οι βασικοί παράγοντες που πρέπει να προσέξουμε πηγαίνοντας στην παραλία με τα παιδιά μας για να περάσουμε ώρες ξεγνοιασιάς, διασκέδασης και χαλάρωσης.

#1 Το κολύμπι

Ένα παιδί, ειδικά ένα βρέφος ή ένα νήπιο, δεν πρέπει ποτέ να βρίσκεται μέσα στη θάλασσα μόνο του ή χωρίς σωσίβιο. Πρόκειται για κανόνα απαράβατο, που πρέπει πάντοτε, διαρκώς και αδιαλείπτως να φροντίζουμε να εφαρμόζεται. Πώς θα βρούμε το κατάλληλο σωσίβιο για το μικρό μας, είναι πράγματι ένα ερώτημα, αφού αυτό που ταιριάζει στο ένα παιδάκι, δεν είναι βέβαιο ότι ταιριάζει και στο άλλο. Μια δοκιμή θα μας πείσει, όπως λέει το παλιό σλόγκαν, επομένως ψάχνοντας και δοκιμάζοντας διάφορες λύσεις, θα καταλήξουμε στην κατάλληλη. Από τα… κλασσικά «μπρατσάκια» που είχαμε στην εποχή μας, μέχρι περίτεχνα και ευφάνταστα σωσίβια, ειδικά «γιλέκα», «τουβλάκια», «μακαρόνια», υπάρχουν αμέτρητες επιλογές για να βρούμε αυτό που ταιριάζει στο παιδί, αναλόγως με την εξοικείωσή του με το νερό, την ηλικία του και τι του αρέσει να κάνει. Καλό είναι επίσης να έχουμε υπόψη μας πως ακόμα και εάν το παιδάκι μας παρακολουθεί μαθήματα baby swimming σε κάποιο κολυμβητήριο, είναι πιθανό η αντίδρασή του όταν έρθει σε επαφή με τη θάλασσα να μας εκπλήξει κι αυτό που του άρεσε μέχρι χθες, αύριο να το απεχθάνεται… Είναι όμως βέβαιο πως με καλή διάθεση, υπομονή και επιμονή, θα βρούμε μαζί τι του ταιριάζει, ώστε να αισθάνεται κι αυτό και εμείς, ασφάλεια στο νερό!

kalokairi paidi 2

#2 Το αντηλιακό

Δεν ξεκινάμε από το σπίτι αν δεν εφαρμόσουμε σχολαστικότατα αντηλιακό και στα δύο παιδιά – και μετά αυτά με τη σειρά τους, στη μαμά και τον μπαμπά. Γνωρίζουμε πολύ καλά, από πολύ μικρή ηλικία, πως δεν βγαίνουμε στον ήλιο χωρίς το αντηλιακό μας. Το παιδικό αντηλιακό Infant Sun Care SPF 50+ της Frezyderm απλώνεται εύκολα, διαθέτει μόνο φυσικά φίλτρα και το λατρεύει η μικρή, ενώ η αδερφή της, είναι… «φανατική οπαδός» του Kids Sun Care Wet Skin Spray SPF 50+, του σπρέι από τη σειρά βρεφικών και παιδικών αντηλιακών της Frezyderm, που απλώνεται πάρα πολύ γρήγορα – διότι, δεν υπάρχει δυσκολότερη προσπάθεια από εκείνη των γονιών που προσπαθούν να πείσουν ένα νήπιο να σταματήσει το παιχνίδι στην παραλία και να σταθεί αρκετή ώρα ακίνητο, ώστε να απλώσουμε σωστά το αντηλιακό! Η μαμά φυσικά, προνοεί και για άλλες καταστάσεις και γι’ αυτό έχει στην τσάντα το Kids Sun + Nip SPF 50+, το αντηλιακό που προστατεύει από τις επιθέσεις εντόμων παραλίας, καθώς η μεγάλη κόρη έχει μια…. «αδυναμία» σε σφήκες και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο πως όποιο παρόμοιο πετούμενο βρεθεί στην παραλία, θα την «επισκεφθεί».

kaloairi paidi 4

#3 Το φαρμακείο

Από την τσάντα της παραλίας της οικογένειας δεν λείπει ποτέ ένα πολύ καλά εξοπλισμένο φαρμακείο, που θα μπορέσει να φροντίσει άμεσα ένα πονεμένο, ματωμένο γόνατο, έναν γρατσουνισμένο από τα βράχια αγκώνα ή μια πατούσα που «βρήκε» σε αχινό. Απλά πράγματα, αλλά απαραίτητα σε κάθε εξόρμηση με μικρά παιδιά, διότι κανείς δεν θέλει να χαλάσει η διασκέδαση εξαιτίας ενός χτυπήματος που δεν μπορούμε να φροντίσουμε σωστά, επειδή δεν έχουμε μαζί μας τα απαραίτητα. Μαζί με τα σωσίβια και τα αντηλιακά λοιπόν, έχουμε μαζί μας ένα φαρμακείο, που μπορεί να μας γλιτώσει από τα χειρότερα, στεγνώνοντας τα παιδικά δάκρυα πολύ πολύ γρήγορα, εάν χρειαστεί.

kalokairi paidi 3

Φροντίζουμε να είμαστε ασφαλείς για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τις ώρες που περνάμε στην παραλία, στον ήλιο και τη θάλασσα. Δεν ξεχνάμε ποτέ τα Frezyderm αντηλιακά μας, για μικρούς αλλά και για μεγάλους, που τα ανανεώνουμε κάθε μία ώρα ή και συχνότερα μετά το κολύμπι ή το σκούπισμα με την πετσέτα ή αν ιδρώσουμε, ενώ τα απλώνουμε και κάτω από το t-shirt όταν είμαστε στον ήλιο. Τα παιδιά μαθαίνουν από νωρίς τη σωστή συμπεριφορά απέναντι στον ήλιο, τον αγαπούν και γνωρίζουν να προφυλάσσονται κατάλληλα με τα αγαπημένα τους προϊόντα -χωρίς κανένα «εμπόδιο» για ατέλειωτα καλοκαιρινά παιχνίδια δίπλα στο κύμα!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved