Κλιματισμός και παιδιά: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος λειτουργίας του κλιματιστικού μας

Το καλοκαίρι φέτος μας έδειξε τα… δόντια του, πριν ακόμα έρθει επισήμως. Ήταν μέσα Μαΐου όταν ο υδράργυρος ξεπέρασε τους 40°C σε πολλές περιοχές της Ελλάδας.

Κλιματισμός και παιδιά: Αυτός είναι ο σωστός τρόπος λειτουργίας του κλιματιστικού μας

Η συνέχεια προμηνύεται… αναλόγως θερμή, όπως εξάλλου είναι αναμενόμενο για το ελληνικό καλοκαίρι που μας συνηθίζει σε ζέστη και υψηλές θερμοκρασίες όλο τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Το «όπλο» μας απέναντι στη ζέστη είναι φυσικά ο κλιματισμός και ειδικά το φετινό καλοκαίρι που μένουμε στο σπίτι όσο μπορούμε περισσότερο, θα ευχαριστηθούμε πραγματικά το κλιματιστικό μας, μικροί και μεγάλοι. Υπάρχουν πολλοί που αναρωτιούνται εάν είναι σωστό να βρίσκεται σε λειτουργία το κλιματιστικό στον ίδιο χώρο με μωρά ή παιδιά, με την απάντηση πάντως να είναι ξεκάθαρη, τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους ειδικούς στον κλιματισμό: Βεβαίως και μπορούν!

Η «σωστή» χρήση του κλιματιστικού εξαρτάται εν πολλοίς από το ίδιο το μηχάνημα, που θα πρέπει να διαθέτει κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες. Αξιοποιώντας τις δυνατότητες αυτές θα έχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα και όσον αφορά στη δροσιά που επιθυμούμε και σε όλες τις άλλες παραμέτρους, όπως είναι για παράδειγμα, η κατανάλωση ενέργειας. Για το λόγο αυτό, η ουσία βρίσκεται στην επιλογή κλιματιστικού: Επιλέγουμε για το σπίτι μας και για την οικογένειά μας πολύ προσεκτικά, το καταλληλότερο για εμάς κλιματιστικό. Τι θέλουμε από το κλιματιστικό μας; Να μας δροσίζει, να διατηρεί τον αέρα του σπιτιού μας καθαρό και να διαθέτει όλες τις τελευταίες τεχνολογίες ενσωματωμένες, ώστε να αισθανόμαστε ότι απολαμβάνουμε το καλύτερο που μπορούμε.

carrier 2

Ενεργειακή κλάση, φίλτρα, τεχνολογία

Αρχικά, ένα κλιματιστικό ιδανικό για την οικογένειά μας, θα πρέπει να ανήκει σε ενεργειακή κλάση Α+++ τόσο για την ψύξη όσο και για τη θέρμανση, στη μεσαία ζώνη. Καλό θα είναι επίσης να διαθέτει λειτουργίες και φίλτρα υψηλής τεχνολογίας, που εγγυώνται την καλύτερη ποιότητα του αέρα στο δωμάτιο, όπως είναι η λειτουργία αφύγρανσης, κατά την οποία δίνεται προτεραιότητα στην αφύγρανση του αέρα, δηλαδή η μονάδα λειτουργεί με χαμηλή ταχύτητα ανεμιστήρα και χαμηλές στροφές του συμπιεστή. Αντίστοιχα το προφίλτρο του κλιματιστικού μας συγκρατεί τα μεγαλύτερα σωματίδια της σκόνης, απομακρύνοντάς τα από τη ροή του αέρα προτού εισέλθουν στην κλιματιστική μονάδα, ενώ το φίλτρο τριπλής δράσης για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα, συνδυάζει τις επιδράσεις τριών φίλτρων: Του φίλτρου Negative Ion (Ionizer Filter), που απελευθερώνει αρνητικά φορτισμένα ιόντα που ανανεώνουν τον αέρα, του φίλτρου Cold Catalyst που έχει αποσμητική δράση και του φίλτρου Vitamin C, καθώς η Βιταμίνη C, με την αντιοξειδωτική της δράση είναι ωφέλιμη για την υγεία του δέρματος.

Η τεχνολογία σήμερα όμως επιτρέπει πολλές ακόμα «έξυπνες» λειτουργίες στο κλιματιστικό μας, τις οποίες φυσικά και θέλουμε να απολαμβάνουμε στο σπίτι μας. Για παράδειγμα, η λειτουργία Intelligent Eye, το «Έξυπνο Μάτι», κατά την οποία πατάμε το αντίστοιχο πλήκτρο και η συσκευή εντοπίζει πού βρισκόμαστε, ώστε να διοχετεύει τον κλιματιζόμενο αέρα προς το μέρος μας, ακόμα και αν κινούμαστε! Μπορούμε επίσης, να ορίσουμε την κατεύθυνση του αέρα σε αντίθετη κατεύθυνση από εμάς, προστατεύοντας έτσι τα παιδιά που ιδρώνουν συχνότερα από τους ενήλικες από την απευθείας έκθεση σε κρύα ρεύματα αέρα. Το καλύτερο; Εάν λείπουμε από το δωμάτιο για περισσότερα από 30 λεπτά, τότε αυτόματα το κλιματιστικό κλείνει!

carrier 3

Άλλη εξίσου χρήσιμη λειτουργία ενός κλιματιστικού είναι η λειτουργία SLEEP, η οποία εξοικονομεί ενέργεια και βελτιώνει τις συνθήκες του περιβάλλοντος κατά τη διάρκεια της νύχτας, για έναν άνετο ύπνο, ενώ σίγουρα θα επωφεληθούμε μιας λειτουργίας Wi-Fi ώστε να ενεργοποιούμε το κλιματιστικό μας πριν καν μπούμε στο σπίτι και να το βρίσκουμε όσο δροσερό θέλουμε, εξαρχής!

Τέλος, πολύ μεγάλη σημασία έχει το κλιματιστικό να είναι ανθεκτικό στην πάροδο του χρόνου και στα στοιχεία της φύσης. Τα σύγχρονα κλιματιστικά, διαθέτουν επικάλυψη Golden Fin, δηλαδή μια αντιδιαβρωτική χρυσή επίστρωση προστασίας πάνω στους εναλλάκτες θερμότητας ώστε να μπορούν να αντέξουν τον αλμυρό αέρα, τη βροχή και τους άλλους διαβρωτικούς παράγοντες, ενώ διαθέτουν και μηχανισμό προστασίας από τις διακυμάνσεις της ηλεκτρικής τάσης.

Carrier, η εταιρεία – εφευρέτης του κλιματισμού

Το κλιματιστικό Carrier Platinum, σε 9.000 BTU και 12.000BTU, που βρίσκουμε σε όλα τα καταστήματα της αλυσίδας Κωτσόβολος, καλύπτει όλες τις παραπάνω προϋποθέσεις και επιπλέον διαθέτει πέντε χρόνια εργοστασιακή εγγύηση για όλα τα μέρη της συσκευής. Η Carrier είναι η εταιρία που ίδρυσε ο εφευρέτης του σύγχρονου κλιματισμού Willis Carrier, το 1915 και μέχρι σήμερα δημιουργεί ανελλιπώς νέα προϊόντα οικιακού και επαγγελματικού κλιματισμού. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει κλιματίσει μεγάλα έργα σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως η Καπέλα Σιξτίνα στο Βατικανό, η Όπερα του Σίδνεϋ στην Αυστραλία αλλά και το Μουσείο της Ακρόπολης, μεταξύ άλλων.

carrier4

Με οικιακά κλιματιστικά που υπερέχουν γιατί έχουν δημιουργηθεί από τους ειδικούς του κλιματισμού, επιτυγχάνουν την επιθυμητή θερμοκρασία στο χώρο πολύ γρηγορότερα και με τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, διαθέτουν υψηλή ποιότητα κατασκευής και εφαρμόζουν τα αυστηρότερα περιβαλλοντολογικά πρότυπα, όπως πιστοποιεί η Eurovent, ο μεγαλύτερος ανεξάρτητος ευρωπαϊκός φορέας. Τα κλιματιστικά Carrier είναι η καλύτερή μας επιλογή – πάντα σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές, προσιτές σε όλους. Το Carrier Platinum, που είναι διαθέσιμο σε 9.000 και 12.000 BTU/h, υπόσχεται να κάνει το σπίτι της οικογένειάς μας το πιο δροσερό και το πιο ασφαλές μέρος του κόσμου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved