Πρώτες διακοπές με το μωρό: Τι να προσέξετε και τι να έχετε μαζί σας

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε για τις διακοπές με το μηνών μωρό σας.

Πρώτες  διακοπές με το μωρό: Τι να προσέξετε και τι να έχετε μαζί σας

Πολλοί νέοι γονείς διστάζουν να προγραμματίσουν διακοπές το καλοκαίρι όταν το μωρό τους είναι μερικών μηνών. Ειδικά φέτος λόγω κορονοϊού η ανησυχία είναι έκδηλη.

Αισθάνονται ανασφάλεια και προτιμούν να μείνουν στο σπίτι για κάθε ενδεχόμενο.

Όμως, όλα μπορούν να εξελιχθούν ομαλά αν οι γονείς προγραμματίσουν και οργανώσουν ορισμένα πράγματα. Ποια είναι αυτά;

Ο παιδίατρος Σπύρος Μαζάνης μιλώντας στην εκπομπή του Open, Καλοκαίρι#not, έδωσε μερικές χρήσιμες συμβουλές για τι πρέπει να έχετε μαζί σας αν είναι οι πρώτες διακοπές με το μωρό τους.

Μάσκα

Σύμφωνα με τον παιδίατρο, τα παιδιά κάτω των 3 ετών απαγορεύεται να φοράνε μάσκα. Μεγαλύτερα παιδιά άνω των 6 ετών μπορούν να τη φορέσουν όταν είναι σε κλειστό χώρο όπως καράβι, αεροπλάνο, ή εστιατόριο. Το βασικό μέτρο πρόληψης είναι φυσικά η τήρηση των αποστάσεων .

Αντηλιακό

'Ενα αντηλιακό με δείκτη προστασίας άνω του 20 -25 είναι αρκετό για να προστατευθεί το παιδί από τον ήλιο. Σημασία δεν έχει τόσο ο δείκτης προστασίας όσο η συχνή και σωστή χρήση του, ανέφερε ο κ. Μαζάνης. Τα παιδιά πρέπει να πηγαίνουν πριν τις 12.30 μ.μ. στη θάλασσα και μετά τις 17.30 μ.μ.Τα μωρά κάτω των 6 μηνών απαγορεύεται να εκτίθενται στον ήλιο γι αυτό και δεν χρησιμοποιούμε αντηλιακό σε αυτή την ηλικία.

Καπέλο και ειδικά ρούχα

Το καπέλο είναι απαραίτητο το καλοκαίρι και ειδικά αυτό που καλύπτει και τον αυχένα. Όσον αφορά τα ολόσωμα μαγιό ή τα ρούχα που καλύπτουν το σώμα τους είναι χρήσιμα εφόσον το παιδί εκτίθεται στον ήλιο και ειδικά το μεσημέρι.Αυτό που τονίζει ο κ. Μαζάνης είναι ότι τα παιδιά θα πρέπει να μένουν στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, ένα τέταρτο περίπου, προκειμένου να πάρουν την αναγκαία για τον οργανισμό βιταμίνη D.

Φαρμακείο

Καλό είναι να έχετε μαζί σας για κάθε ενδεχόμενο τα εξής:

  • στικ αμμωνίας για τα τσιμπήματα
  • κολλύριο ματιών για τις τσίμπλες ή την επιπεφυκίτιδα
  • αντιβιοτική ή κορτιζονούχα αλοιφή για κοκκινίλες και τσιμπήματα
  • ενυδατική αλοιφή
  • αντιπυρετικά
  • γάζες

Δείτε όλες τις συμβουλές του κ. Μαζάνη στο βίντεο που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved