Άσχημη οσμή του ιδρώτα στα παιδιά: Αίτια & τρόποι αντιμετώπισης

Μυρίζει το παιδί σας έντονα ιδρωτίλα; Δείτε γιατί και τι μπορείτε να κάνετε.

Άσχημη οσμή του ιδρώτα στα παιδιά: Αίτια & τρόποι αντιμετώπισης

Τα παιδιά, ιδιαίτερα το καλοκαίρι ή όταν αθλούνται, ιδρώνουν συχνά και είναι απολύτως φυσιολογικό. Ο ιδρώτας γενικά, είναι άοσμος, ωστόσο μυρίζει έντονα όταν αναπτύσσονται βακτήρια πάνω στις περιοχές που ιδρώνουν. Πότε λοιπόν πρέπει να σας προβληματίσει ο ιδρώτας του παιδιού σας; Εάν παρατηρήσετε ότι μυρίζει έντονα και συνεχώς ή εάν ιδρώνει πολύ περισσότερο από το αναμενόμενο.

Τι μπορεί να προκαλέσει την άσχημη οσμή του ιδρώτα;

Η κακή σωματική υγιεινή
Η κακή υγιεινή είναι ένα από τους πιο συνήθεις λόγους για την άσχημη και έντονη οσμή του ιδρώτα.

Οι κακές διατροφικές συνήθειες
Η διατροφή επηρεάζει την οσμή του ιδρώτα, τροφές που μυρίζουν έντονα όπως το σκόρδο ή το κρεμμύδι, μπορούν να κάνουν τον ιδρώτα να μυρίζει ακόμα πιο έντονα.

Η εφηβεία
Την περίοδο της εφηβείας και της προεφηβείας το σώμα και οι διάφορες ορμονικές αλλαγές συνεπάγεται και την έντονη οσμή του ιδρώτα. Το στάδιο της προεφηβείας για τα κορίτσια ξεκινάει περίπου στην ηλικία των 8 ετών, ενώ για τα αγόρια, δύο χρόνια αργότερα.

Φαινυλκετονουρία
Η φαινυλκετονουρία είναι μία εκ γενετής διαταραχή κατά την οποία τα παιδιά δεν έχουν υδροξυλάση φαινυλαλανίνης, ένα ένζυμο που απαιτείται για τη διάσπαση του απαραίτητου αμινοξέος που ονομάζεται φαινυλαλανίνη, το οποίο είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη και ανάπτυξη.

Υπερίδρωση
Η υπερίδρωση είναι η πάθηση που οδηγεί σε υπερβολική εφίδρωση. Εάν το παιδί σας ιδρώνει περισσότερο από ό,τι συνήθως για να διατηρήσει τη φυσιολογική θερμοκρασία του σώματος, μπορεί να έχει πρωτογενή υπερίδρωση, η οποία ενδέχεται να είναι γενετική. Αυτό επηρεάζει μόνο ορισμένα μέρη του σώματος, όπως τις παλάμες, τις μασχάλες και τα πόδια και μπορεί να ξεκινήσει κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας, ενώ η δευτερογενής υπερίδρωση μπορεί να εμφανιστεί ως αποτέλεσμα υποκείμενων καταστάσεων όπως ο υπερθυρεοειδισμός και η υπέρταση.

Τι μπορείτε να κάνετε:

  • Βεβαιωθείτε ότι το παιδί σας θα κάνει μπάνιο συχνά και ότι θα πλένει σχολαστικά όλα τα σημεία του σώματός του.
  • Μιλήστε του για τη σημασία της σωματικής υγιεινής
  • Βεβαιωθείτε ότι φοράει καθαρά και στεγνά ρούχα
  • Παρακινήστε το να πίνει πολύ νερό. Το νερό διώχνει τις τοξίνες και καθαρίζει τον οργανισμό.
  • Αποφύγετε τροφές με έντονη γεύση και οσμή
  • Eάν το πρόβλημα παραμένει, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας

Πηγή: momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved