Πόση ζέστη είναι η «πολλή» ζέστη για ένα μωρό που βρίσκεται έξω;

Το καλοκαίρι μπορεί να είναι τόσο διασκεδαστικό αλλά μπορεί να είναι και «τόσο» ζεστό, και αυτή τη χρονιά χάρη στον COVID-19, δεν μπορείτε να βγάλετε τα παιδιά έξω ώστε να επισκεφτείτε κάποιο χώρο με κλιματισμό καθώς κάτι τέτοιο δεν συστήνεται από τους ειδικούς υγείας.

Πόση ζέστη είναι η «πολλή» ζέστη για ένα μωρό που βρίσκεται έξω;

Έτσι οι γονείς θα περάσουν περισσότερο χρόνο στο σπίτι, στο μπαλκόνι, την αυλή και κάποιο πάρκο καθώς η θερμοκρασία ανεβαίνει παρά σε κάποιο κλειστό κλιματιζόμενο χώρο.

Εμείς οι μαμάδες αντιλαμβανόμαστε τη ζέστη, αλλά τα κέντρα ελέγχου ασθενειών (CDC) προειδοποιούν για τα μωρά και τα παιδιά ότι είναι πιο επιρρεπή να αναπτύξουν κάποια ασθένειας που σχετίζεται με τη θερμότητα από ό, τι οι ενήλικες.

Ένα κύμα καύσωνα δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα πρέπει να μη διασκεδάσετε σαν οικογένεια, αλλά υπάρχουν μερικά σημαντικά πράγματα που σαν γονείς θα πρέπει να προσέξετε ώστε αποτρέψτε τη θερμότητα να προκαλέσει θερμοπληξία ή έγκαυμα στα παιδιά σας.

zesti paidia covid 19 2

1. Προγραμματίστε πότε θα βγείτε έξω

Αν αρέσει στα παιδιά σας να παίζουν έξω ή αρέσει σε εσάς να βγάζετε με το καρότσι βόλτα το μωρό για μια βόλτα, ακόμη και μια μέρα με πολύ καύσωνα μπορείτε να το κάνετε αρκεί να διαλέξετε τη σωστή ώρα. Το CDC συνιστά να περιορίσετε την εξωτερική δραστηριότητα όταν η θερμοκρασία είναι πιο δροσερή όπως νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ. Η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής (AAP) το κάνει ακόμη ποιο σαφές ​​και προειδοποιεί ότι τα παιδιά δεν πρέπει να βρίσκονται στον ήλιο μεταξύ 10 π.μ. και 4 μ.μ.

2. Αντηλιακό για όλη την οικογένεια

Όταν θα βγείτε έξω, βεβαιωθείτε ότι έχετε απλώσει αντηλιακό πρώτα. Το CDC συνιστά ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας SPF 15 ή περισσότερων (μαζί με καπέλο και γυαλιά ηλίου) 15 έως 30 λεπτά πριν από την έκθεση στον ήλιο. Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία συνιστά σκιά και επαρκή ρούχα ως την πρώτη γραμμή αντηλιακής προστασίας για μωρά κάτω των 6 μηνών, αλλά ακόμη και αυτά τα μικρά θα πρέπει να βάλουν αντηλιακό στο πρόσωπο και το πίσω μέρος των χεριών τους.

zesti paidia covid 19 1

3. Μην χρησιμοποιείτε πικέ καλοκαιρινές κουβέρτες και αντηλιακά σκεπάσματα

Όταν ο ήλιος αρχίζει να δυναμώνει οι γονείς συνήθως τείνουν να ψάχνουν τρόπους να κρατήσουν μακριά τον ήλιο από το παιδί τους, αλλά οι ειδικοί προειδοποιούν οι γονείς να μη βάζουν καλοκαιρινές κουβέρτες στο μωρό όταν βρίσκεται στο καρότσι ή το καρεκλάκι αυτοκινήτου, καθώς κάτι τέτοιο αυξάνει τη θερμοκρασία στο σώμα του μωρού.

4.Μείνετε ενυδατωμένοι

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα μωρά κάτω των 6 μηνών δεν χρειάζονται νερό, αλλά τα μεγαλύτερα παιδιά θα πρέπει να πίνουν άφθονο τις ζεστές μέρες, λέει το CDC. Τα μωρά που τρέφονται με μπιμπερό για να παραμείνουν ενυδατωμένα στη ζέστη και τα μωρά που θηλάζουν θα πρέπει να πίνουν γάλα περισσότερο από το συνηθισμένο όταν ο καιρός είναι ζεστός. Αυτό σημαίνει ότι και η μαμά θα πρέπει να είναι επίσης ενυδατωμένη ώστε να παράγει γάλα αν θηλάζει.

Ακολουθώντας αυτές τις συμβουλές, σίγουρα το φετινό καλοκαίρι ακόμη και με COVID-19 μπορεί να γίνει καλύτερο.

πηγή: Mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved