Πόσες ώρες κοιμάται ένα μωρό 2 μηνών;

Ποιο είναι το πρόγραμμα ύπνου ενός μωρού που είναι δύο μηνών; 

Πόσες ώρες κοιμάται ένα μωρό 2 μηνών;

Οι περισσότεροι νέοι γονείς πιστεύουν ότι μόλις περάσουν οι πρώτες σαράντα μέρες, το νεογέννητο μωρό θα έχει ένα πιο σταθερό πρόγραμμα ύπνου.

Ευελπιστούν μάλιστα ότι μέχρι 4 μηνών θα κοιμάται έως και 8 ώρες χωρίς διακοπή.

Προφανώς και υπάρχουν μωρά που κοιμούνται πολλές ώρες, προς μεγάλη ευτυχία των γονιών τους, όμως δεν είναι ο κανόνας. Να θυμάστε ότι κάθε μωρό είναι μοναδικό και το πρόγραμμα ύπνου διαφέρει σημαντικά.

Νεογέννητο ως 2 μηνών

Τους πρώτους μήνες, τα μωρά κοιμούνται συνεχώς και ξυπνούν καθόλη τη δάρκεια του 24ωρου για να φάνε. Στις πρώτες εβδομάδες, ενδέχεται να ξυπνάει έως και 10-12 φορές την ημέρα.

Συνήθως το πρόγραμμα το νεογέννητου είναι κυλιόμενο: 1-2 ώρες ύπνο και 1-2 ώρες φαγητό και άλλαγμα πάνας. Κατά τη διάρκεια του δεύτερου μήνα, ο ύπνος του μωρού μπορεί να ξεπεράσει τις 2 ώρες . Ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όσο περισσότερες ώρες κοιμάται στη διάρκεια της ημέρας, τόσο λιγότερο μπορεί να τρώει με αποτέλεσμα να πεινάει πιο πολύ τη νύχτα.

Βραδινός ύπνος

Κατά μέσο όρο ένα νεογέννητο κοιμάται το βράδυ έως 4 ώρες τον πρώτο μήνα και 4-8 ώρες σε ηλικία 2 μηνών.

Μωρό 2 έως 4 μηνών

Τα περισσότερα μωρά σε αυτήν την ηλικία ξυπνούν περίπου στις 6 π.μ. και κοιμούνται στη διάρκεια της ημέρας από 4 έως 8 ώρες .Ο νυχτερινός ύπνος αλλάζει αρκετά , με το μωρό σας να κοιμάται γύρω στις 9 μ.μ. Ο μεγαλύτερος αδιάλειπτος ύπνος είναι συνήθως περίπου 5-8 ώρες (μερικά μωρά μπορεί να κοιμούνται ακόμη περισσότερο).Επίσης, σε ηλικία 2-3 μηνών, το μωρό σας μπορεί να αρχίσει να τρομάζει περισσότερο και να ξυπνά πολλές φορές τη νύχτα.

Μωρό 4 έως 8 μηνών

Όταν το μωρό σας γίνει 4 μηνών αλλάζει και το ωράριο ύπνου. Η ημέρα ξεκινά μεταξύ 6 -8πμ, ανάλογα με το παιδί φυσικά ενώ πέφτει για ύπνο το βράδυ γύρω στις 7-9 μ.μ. Βέβαια σε αυτή την ηλικία ξεκινάνε να σκάνε τα πρώτα δόντια και ο πόνος στα ούλα μπορεί να του προκαλέσει ανησυχία κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μωρό 8 έως 12 μηνών

Πλέον τα μωρά κουράζονται περισσότερο και δεν κοιμούνται αρκετές ώρες στη διάρκεια της ημέρας. Έτσι, ο νυχτερινός ύπνος ξεκινά περίπου στις 7-9 μμ και πλέον μπορεί να κοιμηθεί χωρίς διαλείμματα έως 7-10 ώρες τη νύχτα!

Πηγή: www.happiestbaby.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved