Η εμμονή που έχει μια μαμά να κοιτά την πάνα του μωρού - Φυσιολογική ή όχι;

Όλες οι μαμάδες κοιτάζουν σχολαστικά την πάνα του μωρού της κατά τη στιγμή της αλλαγής, έτσι δεν είναι;

Η εμμονή που έχει μια μαμά να κοιτά την πάνα του μωρού - Φυσιολογική ή όχι;

Μάλιστα ως ειδικοί των απεκκρίσεων κοιτάζουν μην τυχόν και δουν κάτι περίεργο, κάποια βλέννα σε διαφορετικό χρώμα, ίσως και αίμα. Είναι φυσιολογικό όμως να κοιτάζουν την γεμάτη πάνα του μωρού τους;

Η απάντηση είναι ναι!

Το περίεργο όταν μια γυναίκα γίνεται μητέρα είναι ότι αποκτά εμμονή με το περιεχόμενο της πάνας του μωρού της. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι απολύτως λογικό αφού έτσι και με αυτόν τον τρόπο μπορεί να μάθει πολλά για την υγεία του μωρού της.

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι νέες μαμάδες για τις πρώτες απεκκρίσεις του νεογέννητου;

Τις πρώτες ημέρες το μωρό θα αποβάλλει μηκώνιο, την κολλώδη πρασινόμαυρη ουσία που έμεινε από το αμνιακό υγρό το οποίο κατάπιε το μωρό στην μήτρα. Τα κόπρανα θα είναι πορτοκαλοκίτρινα και μαλακά και δε θα μυρίζουν πολύ.

Αν πίνει έτοιμο γάλα, τα κόπρανα θα έχουν ανοιχτό καφέ χρώμα, θα είναι πιο σκληρά και θα μυρίζουν αρκετά. Αμέσως μετά τη γέννα, η πάνα του μωρού μπορεί να εμφανίζει σκούρους ροζ ή κόκκινους λεκέδες. Αυτό είναι φυσιολογικό και αποτέλεσμα του ουρικού άλατος στα ούρα του.

Αν σας ανησυχεί οποιαδήποτε μεταβολή στη συχνότητα στο χρώμα ή στην περιεκτικότητα των ούρων και των κοπράνων, απευθυνθείτε στον παιδίατρο. Τα κόπρανα που εμφανίζουν αίμα ή είναι άχρωμα και υγρά χρειάζονται περαιτέρω εξέταση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved