Τι να κάνετε αν το παιδί βρέχει το κρεβάτι του (pics)

Πώς να βοηθήσετε τι παιδί σας να σταματήσει να βρέχει το κρεβάτι του.

Τι να κάνετε αν το παιδί βρέχει το κρεβάτι του (pics)

Πολλά παιδιά βρέχουν το κρεβάτι τους ενώ πηγαίνουν σχολείο. Τα αίτια είναι ποικίλα όπως για παράδειγμα ο βαρύς ύπνος, το στρες και το άγχος, κάποια ορμονική διαταραχή ή μια σημαντική αλλαγή στην καθημερινότητά του.

Και αν για τους γονείς και κυρίως για τις μαμάδες, μοιάζει με «εφιάλτη» για το ίδιο το παιδί η βραδινή ενούρηση το κάνει να αισθάνεται πολύ άσχημη ειδικά αν είναι πάνω από έξι ετών.

Γι’ αυτό σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να μαλώνετε το παιδί σας, να το απειλείτε με τιμωρίες ή να τα κάνετε να νιώθει ακόμη πιο άσχημα. Με αυτή την τακτική δεν το βοηθάτε, αντίθετα του προσθέτετε επιπλέον άγχος.

Ωστόσο, υπάρχουν κάποια tips που μπορείτε να ακολουθήσετε, προκειμένου να το βοηθήσετε.

Όχι νερό πριν πάει για ύπνο

Σύμφωνα με τον health.clevelandclinic.org το τελευταίο ποτήρι νερό που θα πιει, θα πρέπει να είναι τουλάχιστον μία ώρα πριν κοιμηθεί. Αυτό ισχύει και με τα υπόλοιπα υγρά. Αν, όμως, διψάει, θα του δώσετε τη μισή ποσότητα.

Τουαλέτα πριν από τον ύπνο

Ακόμη και αν σας λέει ότι δεν έχει τσίσα, εσείς θα επιμείνετε να πάει στην τουαλέτα, ακριβώς πριν ξαπλώσει. Και για να το διευκολύνετε, ανοίξτε του τη βρύση της τουαλέτας. Το νερό που θα τρέχει, θα το βοηθήσει σημαντικά.

Δείτε τι άλλο μπορείτε να κάνετε στη gallery που ακολουθεί:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved