Κλάμα μωρού: Επτά λόγοι που κλαίνε τα μωρά (pics)

Πού μπορεί να οφείλεται το κλάμα του μωρού;

Κλάμα μωρού: Επτά λόγοι που κλαίνε τα μωρά (pics)

Με το κλάμα το μωρό προσπαθεί να εκφράσει τα συναισθήματά του και να δείξει τι έχει ανάγκη ή τι το ενοχλεί.

Μερικές φορές είναι δύσκολο να εντοπίσουμε τις ανάγκες του και αναρωτιόμαστε τι άλλο μπορεί να συμβαίνει. Μεγαλώνοντας, θα αναπτύξει άλλους τρόπους επικοινωνίας, όμως μέχρι τότε πώς θα ξέρουμε γιατί κλαίει;

Υπάρχουν επτά λόγοι που είναι οι πιο συνηθισμένοι και στους οποίους οφείλεται το κλάμα του μωρού. Δείτε ποιοι είναι όπως τους κατέγραψε το babycentre.co.uk:

Κλαίει γιατί πεινάει

Η πείνα είναι ένας από τους συνηθέστερους λόγους για τους οποίους το μωρό θα κλάψει, ειδικά αν είναι νεογέννητο. Αν μια μαμά θηλάζει το μωρό της, θα πρέπει να είναι σε εγρήγορση καθώς το μωρό θέλει πολύ πιο συχνά γεύματα.

Κλαίει γιατί έχει κολικούς

Άλλος ένας συνηθισμένος λόγος για τον οποίο το μωρό κλαίει είναι οι κολικοί. Μπορεί να εμφανίζονται πολλές φορές την ημέρα και να διαρκούν από 20 λεπτά μέχρι και 2 ώρες. Συνήθως αρχίζουν από τις πρώτες μέρες της ζωής (2-3 η εβδομάδα) και σταματούν μόνοι τους μέσα στο πρώτο τρίμηνο, όμως μερικές φορές συνεχίζουν και τον 4ο μήνα. Συχνά φέρνουν τους γονείς σε απελπισία. Είναι όμως ένα στάδιο, που παρότι δύσκολο, θα περάσει. Επομένως θα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή.

Κλαίει γιατί θέλει αγκαλιά

Το μωρό έχει ανάγκη την φυσική επαφή, την αγκαλιά, τα χάδια και τα φιλιά. Έτσι, το κλάμα του μπορεί απλά να σημαίνει ότι θέλει να βρεθεί στη ζεστή και ασφαλή αγκαλιά σας.

Δείτε και τους υπόλοιπους λόγους που ένα μωρό κλαίει στη gallery που ακολουθεί:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved