Δέρμα μωρού - Τι το κάνει μοναδικό (vid)

Εσείς πόσα γνωρίζετε αλήθεια για το βρεφικό δέρμα;

Δέρμα μωρού - Τι το κάνει μοναδικό (vid)

Έρευνες έχουν δείξει ότι το δέρμα του βρέφους απορροφά και χάνει την υγρασία του πολύ με πιο γρήγορο ρυθμό απ' ότι το δέρμα των ενηλίκων. Για την ακρίβεια το δέρμα του μωρού χάνει σχεδόν δύο φορές πιο γρήγορα την υγρασία του. Αυτός είναι και ο λόγος που συνιστάται τακτική περιποίηση και ενυδάτωση με ενυδατικά προϊόντα που είναι ιδικά σχεδιασμένα για τις ιδιαίτερες ανάγκες του βρέφους.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για τη βρεφική ακμή;

Όπως έχουμε αναφέρει και στο παρελθόν η βρεφική ακμή εμφανίζεται περίπου στο 20% όλων των μωρών και εξαφανίζεται μόνη της μέσα στους πρώτους μήνες.

Συχνά οφείλεται στις ορμόνες που λαμβάνουν τα μωρά από τη μητέρα τους κατά το τέλος της κύησης. Όμως, οι ερευνητές συνεχίζουν να μελετούν και άλλους παράγοντες που μπορεί να συμβάλλουν στην εκδήλωση της βρεφική ακμής. Επίσης ορισμένα φάρμακα κατά το θηλασμό, είναι πιθανό να προκαλέσουν βρεφική ακμή. Ακόμη σε ορισμένες περιπτώσεις, η ακμή μπορεί να οφείλεται σε αντίδραση σε ένα προϊόν περιποίησης της επιδερμίδας, ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε κάποιο λιπαρό προϊόν που μπορεί να φράξει τους πόρους.

Δείτε πώς θα περιποιηθείτε σωστά το δέρμα του μωρού σας στο video που ακολουθεί:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved